IDL Kijktip | De dag dat Lieuwe Westra de koninginnenrit van Parijs-Nice won IDL-producties
IDL-producties

IDL Kijktip | De dag dat Lieuwe Westra de koninginnenrit van Parijs-Nice won

IDL Kijktip | De dag dat Lieuwe Westra de koninginnenrit van Parijs-Nice won

Nederlanders komen graag naar Parijs-Nice, maar toch dateert de laatste eindwinnaar, Michael Boogerd, al van 1999. In 2012 werd daar echter bijna verandering in gebracht, door een ontketende Lieuwe Westra. IDL Kijktip neemt u mee naar de vijfde rit van die editie, waarin een ruwe Fries opeens ene Alejandro Valverde en ene Bradley Wiggins klopte.

Stel je voor dat Jos van Emden dit weekend ineens de koninginnenrit in Parijs-Nice op zijn naam zou schrijven door enkele wereldtoppers te kloppen in een man-tegen-man-strijd bergop. Goede tijdrijder, Jos, en sterk in kleine rittenkoersen door het vlakke Vlaanderen en Nederland. Maar bergop moet hij snel lossen. Dat was ook een beetje de gedachte over hardrijder Westra in 2012, maar die verraste uit het niets vriend en vijand.

Dat jaar toonde Westra ineens dat hij klimmersbenen in zich had, door een heel scala aan topklimmers te kloppen op een steile aankomst in Parijs-Nice. Nadien zou jammer genoeg echter blijken dat dit het hoogtepunt was van de loopbaan van Westra. Hij behaalde nog wat mooie zeges, maar stopte in 2016 op 33-jarige leeftijd met motivatieproblemen. De bijnaam Het Beest zal hij echter voor altijd houden, mede door die ene uitschieter in Parijs-Nice. Die is het terugkijken nog altijd waard. (foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws