IDL Leestip | Martin geeft intelligent kijkje in het hoofd van een prof IDL-producties
IDL-producties

IDL Leestip | Martin geeft intelligent kijkje in het hoofd van een prof

IDL Leestip | Martin geeft intelligent kijkje in het hoofd van een prof

Geen sport leent zich zo goed voor het opschrijven van mooie verhalen als het wielrennen. Van heroïsche zegetochten tot ongenadig hard afzien: alles komt voorbij in het peloton. Nu het lang wachten is tot de volgende wielerkoers aanbreekt, neemt de IDL Leestip je mee naar enkele van die bijzondere verhalen.

In deze editie van de leestip presenteren we iets dat niet vaak voorkomt: een boek van een nog actieve wielrenner. Guillaume Martin, filosoof en wielrenner voor Cofidis, neemt ons mee in zijn hoofd tijdens trainingsritten, in het boek Socrates op de Fiets. Daarnaast plaatst de nummer twaalf van de laatste Tour historische filosofen als Friedrich Nietzsche, Socrates en Karl Marx in het huidige tourpeloton.

Ten eerste levert dat een mooi kijkje in hun filosofieën op, maar ook zonder interesse in filosofie is het een mooi boek. Ten tweede is het namelijk verrassend grappig om al deze vreemde snuiters rond te zien rijden in de Alpen. Ten derde kreeg Martin het, in combinatie met warm weer en de geur van pas gemaaid gras, voor elkaar om mij in mijn hoofd terug te laten zijn in de Tour de France. Gezien het feit dat we dat gevoel dit jaar misschien wel niet gaan meemaken, is dat laatste is misschien wel het grootste compliment aan de Fransman. (Foto: Ward Hilhorst/In de Leiderstrui)

Het boek 'Socrates op de fiets' ligt voor tien euro bij uw plaatselijke boekhandel!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws