Verzonnen van Vlaanderen 2020: een onzinnig verslag van wat had kúnnen gebeuren IDL-producties
IDL-producties

Verzonnen van Vlaanderen 2020: een onzinnig verslag van wat had kúnnen gebeuren

Verzonnen van Vlaanderen 2020: een onzinnig verslag van wat had kúnnen gebeuren

Het is het eerste weekend van april, de Ronde van Vlaanderen stond op de agenda. Helaas kan ook Vlaanderens Mooiste niet doorgaan, dus we verzinnen de hele boel wel weer bij elkaar. We weten wel dat wielrennen nu niet van belang is, maar troost is dat des te meer. Wat zou er gebeurd zijn?

De renners zouden vol goede moed aan de start staan, maar niet iedereen zou er even fris uitzien. Thomas De Gendt zou namelijk in de ochtend al een trainingsrit van zo'n achthonderd kilometer hebben afgewerkt. 'Ik ben een diesel, het is voor mij belangrijk om de benen een beetje warmgedraaid te hebben. Mijn kansen zijn vandaag dan ook erg goed.'

30 km: De Gendt neemt kopgroep op sleeptouw

De eerste dertig kilometer zouden wat gezapig zijn geweest, maar daarna was De Gendt warmgedraaid en nam hij de kop van het peloton. Iedereen moest hem laten gaan, maar hoe hard hij ook trapte, vijf mannen raakte hij maar niet kwijt. Op de beelden zou later terug te zien zijn dat Jens Debusschere, Pascal Eenkhoorn, Taco van der Hoorn en Loïc Vliegen zich allemaal vasthielden aan de fiets van De Gendt, terwijl ze zelf hun benen stilhielden. Greg Van Avermaet zat wel netjes in het wiel mee te trappen.

Het duurde tien kilometer voor de organisatie ingreep. Vanzelfsprekend werden de valsspelers allemaal uit koers gehaald. Daarnaast maakte Flanders Classics gebruik van het feit dat ze alle vier Nederlands spraken om een passende straf te verzinnen. Samen moesten ze de rest van de dag koersen kijken op televisie, met commentaar van Bobbie Traksel. Dat was, zoals de oude Grieken al zeiden: 'Tough, but fair'

110 km: Van Avermaet houdt De Gendt voor de gek

In de daaropvolgende kilometers deed De Gendt letterlijk ál het kopwerk. Het zag er naar uit dat niemand deze man vandaag zou kunnen verslaan, want terwijl Van Avermaet zat af te zien in zijn wiel, reed het peloton al op zeventien minuten. Toen bedacht Van Avermaet een plan. 'Thomas, als je de prijs voor de superstrijdlust in de Tour wil winnen, kun je het best vandaag naar Parijs rijden, want dan ben je de enige en win je sowieso!'

Dat kon de rasaanvaller niet aan zich voorbij laten gaan. De Gendt nam de afslag en zette koers naar het zuiden. Nu was het dus Van Avermaet die in goede positie reed. Waar hij alleen te weinig rekening mee zou hebben gehouden, was het leefgebied van de eksters. Toen Ewout Ekster zijn oog liet vallen op die mooie gouden helm van de Belg, was het een koud kunstje om er mee naar zijn nest te vliegen.

Voor de microfoon van Sporza wist Van Avermaet nog een roep om hulp te formuleren. 'Kan iemand mij alstublieft naar beneden helpen?' Maarja, de koers riep voor Renaat Schotte, hij vervolgde zijn weg met het peloton. Toen de ekster die avond las dat wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat eksters helemaal geen glimmende dingen sparen, heeft hij Van Avermaet netjes thuis afgezet.

220 km: Finale barst los op de Koppenberg

Lang bleef het peloton bijeen, totdat zij op vijftig kilometer van de streep ook hoorde van de locatie van Van Avermaet. Daardoor opende Van der Poel, vorige week nog winnaar in Gent-Neevelgem, de aanval op de Koppenberg. Er bleef nog zo'n vijftien man over, met daarbij onder andere Matej Mohoric, titelverdediger Alberto Bettiol, Alexander Kristoff en Wout van Aert.

Het was Mohoric die de volgende aanval plaatste, maar niemand wist echt weg te komen van deze groep. Van der Poel probeerde het op de Kruisberg opnieuw, waardoor Kristoff aan het elastiek kwam te hangen. Op eigen kracht zou de Noor hier niet gaan winnen, dat besefte hij maar al te goed.

Toen herinnerde hij zich dat Van der Poel vorig jaar verloor, omdat hij niet wist dat Bettiol voorop was. Kristoff zou dus stiekem weg moeten rijden. Hij zocht naar een rookbom of iets dergelijks, maar zonder succes. Toen pas daalde het beste idee bij hem in. Hij greep het stof uit zijn achternaam bijeen, gooide het in de ogen van zijn medevluchters en spoot er vandoor. Voortaan zou hij door het leven gaan als Alexander Krif, maar de Verzonnen van Vlaanderen was voor hem! (Foto: Sirotti)

Uitslag Verzonnen van Vlaanderen 2020:

1. Alexander Krif
2. Thomas De Gendt +0.31
3. Mathieu van der Poel +0.38
4. Wout van Aert "
5. Peter Sagan
6. Bob Jungels
7. Julian Alaphilippe
8. Matej Mohoric +0.45
9. Dylan van Baarle
10. Jasha Sütterlin

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws