Jai Hindley

Jai Hindley is een Australische renner die uitkomt voor Team DSM. Hij maakte naam door in de Giro d'Italia van 2020 als tweede te eindigen in het algemeen klassement en is één van de grootste talenten binnen het profpeloton. 

Jai Hindley

Hindley imponeert bij Mitchelton-Scott

In 2017 mag Jai Hindley voor het eerst zijn kans wagen bij de continentale ploeg van Mitchelton-Scott. Hij is dan nog maar twintig jaar, maar weet al een aantal wedstrijden op een lager niveau te winnen. Daarnaast wordt hij in de wat hoger aangeschreven Herold Sun Tour tweede in het algemeen klassement, voor een Chris Froome en Esteban Chaves. Het betekende dat meerdere ploegen interesse toonden, onder wie Team Sunweb. Die ploeg lijfde de jonge Australiër in en liet hem meteen starten in grote wedstrijden.

In dat eerste jaar (2018) maakte hij zijn opwachting in verschillende kleine ronden, de Ronde van Lombardije en in zijn eerste grote ronde: de Vuelta a España. Hij reed de ronde uit als 32e en startte even later op het wereldkampioenschap (U23), die gewonnen werd door Marc Hirschi en waar hij zelf elfde werd. In 2019 zette hij zijn opmars voort en mocht hij meteen weer in een grote ronde starten. Dit keer was het de Giro d'Italia waarin hij als 35e finishte. In de Ronde van Polen eindigde hij een aantal maanden later als tweede in het algemeen klassement. Met twee seconden achterstand op Pavel Sivakov kwam hij net tekort, maar hij bleef wel grote namen als Diego Ulissi, Tao Geoghegan Hart en Rafal Majka voor. Het betekende de eerst echte kennismaking met de jonge Australiër.

Definitieve doorbrak in Giro d'Italia 2020

Dat Hindley veel talent had bleek al in de jaren ervoor, maar in 2020 liet hij de wielerwereld verbazen in de Giro d'Italia. In de voorbereiding won hij in zijn thuisland al de Herald Sun Tour, wat een opstapje bleek tot zijn grote succes later dat jaar. De Giro d'Italia van 2020 werd pas laat in het seizoen verreden door de coronabreak, maar dat deerde Hindley niet veel. Lang leek het erop dat ploeggenoot Wilco Kelderman een greep ging doen naar de eindzege. Uiteindelijk moest de Nederlander bergop zijn meerdere erkennen in Tao Geoghegan Hart en zijn jonge ploeggenoot. De ploeg besloot dat Hindley bij Geoghegan Hart moest blijven en zodoende kwam hij in de positie om zelf de Giro d'Italia te winnen.

Dat lukte op 39 seconden echter net niet, omdat Geoghegan Hart net wat sterker bleek en met Rohan Dennis een ijzersterke ploeggenoot had in de laatste week. Wel wist Hindley een zesde, vijfde, derde en tweede plek in de daguitslag te noteren. De achttiende etappe wist hij zelfs te winnen, vlak voor zijn Britse rivaal. Voor de eindoverwinning kwam hij net tekort, maar het betekende wel de definitieve doorbraak van Jai Hindley. 

Jai Hindley Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties