Kasper Asgreen

Kasper Asgreen is een Deense wielrenner die voor Quick Step uitkomt. Hij staat voornamelijk bekend als renner voor de klassiekers en tijdrijder. 

Asgreen stond bij de jeugd bekend als een mooi talent, maar toch duurde het lang voordat hij de overstap maakte naar de WorldTour: doordat Quick Step in 2018 renners tekort had, mocht Asgreen al op 1 april de overstap maken naar de ploeg van Patrick Lefevere. In zijn eerste jaar deed hij veel knechtenwerk en reed hij de Vuelta, maar na een goede winter begon Asgreen gemotiveerd aan 2019. 

In dat voorjaar verraste hij vriend en vijand door als neo-prof tweede te worden in de Ronde van Vlaanderen. Hiermee bevestigde Asgreen, die later dat jaar ook de Tour voor de eerste keer mocht rijden, zijn status als één van de grootste talenten in het peloton. Ook werd hij tweede op het EK tijdrijden dat jaar. 

In het voorjaar van 2020 legde Asgreen beslag op zijn eerste grote klassieke zege, Kuurne-Brussel-Luurne, met een uitstekende solo. Kort daarna sloeg corona toe, wat het voor Asgreen bemoeilijkte om zijn geliefde voorjaar te rijden. In 2021 sloeg hij echter formidabel terug: na het winnen van E3 Saxo Bank Classic begon hij als één van de favorieten aan de Ronde van Vlaanderen. In de Hoogmis raakte hij voorop met Mathieu van der Poel, die hij tot ieders verbazing klopte in een sprint-a-deux. 

Kasper Asgreen Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties