Asgreen blijft op de sukkel en beëindigt seizoen vervroegd door 'vermoeidheidssyndroom' Wielrennen
Wielrennen

Asgreen blijft op de sukkel en beëindigt seizoen vervroegd door 'vermoeidheidssyndroom'

Asgreen blijft op de sukkel en beëindigt seizoen vervroegd door 'vermoeidheidssyndroom'

Kasper Asgreen zijn seizoen zit erop. De Deen van Quick-Step Alpha Vinyl heeft nog altijd last van de naweeën van zijn valpartij in de Ronde van Zwitserland. Zonder volledig hersteld te zijn, nam hij deel aan de Tour de France, waardoor hij een 'vermoeidheidssyndroom' heeft opgebouwd.

Zo is te lezen op de site van zijn ploeg. 'Na een periode van overleg met de medische staf van Quick-Step, is besloten dat de Deen zijn seizoen vervroegd zal beëindigen. Na een veelbewogen start van het seizoen, waarin hij een volledig klassiek programma heeft afgewerkt, raakte Kasper betrokken bij een nare val in de Ronde van Zwitserland. Dit zette toen twijfels bij zijn deelname aan de Tour de France', zo valt er te lezen.

De winnaar van de Ronde van Vlaanderen van 2021 stoomde zich klaar voor de Tour, maar dit bleek achteraf teveel gevraagd. 'De last van de valpartij en de daarbij volgende pogingen om hem klaar te stomen voor de Ronde van Frankrijk, hebben ertoe geleid dat de renner een vermoeidheidssyndroom heeft opgebouwd. Dit houdt in dat zijn lichaam zelfs niet langer in staat is om te herstellen van trainingen op lage intensiteit. Om deze reden is besloten dat hij de rest van het seizoen niet meer in actie zal komen en een periode van herstel zal inlassen, voor hij zich gaat focussen op zijn doelen voor 2023.'

Quick-Step wenst Asgreen een 'rustgevend herstel'

De Deen, die extra graag in de Tour wilde starten vanwege de Grand Départ in zijn thuisland, kon de grote ronde overigens niet uitrijden. Na acht dagen, waarin hij slechts drie keer bij de beste honderd wist te eindigen, stapte hij niet meer op de fiets in de negende etappe. Zijn ploeg eindigt het bericht met een beterschapswens. 'Iedereen bij Quick-Step Alpha Vinyl wenst Kasper een rustgevend herstel.'

A

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws