Ferrand-Prevot en Gaze grijpen wereldtitel shorttrack mountainbiken in Les Gets Mountainbiken
Mountainbiken

Ferrand-Prevot en Gaze grijpen wereldtitel shorttrack mountainbiken in Les Gets

Ferrand-Prevot en Gaze grijpen wereldtitel shorttrack mountainbiken in Les Gets

Pauline Ferrand-Prévot en Samuel Gaze mogen zich de nieuwe wereldkampioenen in het shorttrack op de mountainbike noemen. Zij waren vrijdagmiddag de besten op het 1,2 kilometer lange parcours. De Nederlandse en Belgische deelnemers konden geen vuist maken.

Goed weer was het niet: in het Franse Les Gets regende het bakken uit de hemel, waar de vrouwen om 17.00 maar gelijk mee moesten zien te dealen. Topfavoriete Ferrand-Prévot trok zich hier niets van aan. De Française voerde vrij snel een schifting door en wist de finish uiteindelijk met zo'n twintig seconden voorsprong te bereiken in deze korte mountainbike-wedstrijd.

Een mooie opsteker voor de Franse, die op het EK (cross-country) nog de titel aan Loana Lecomte moest laten nadat ze zelf lange tijd stilstond met pech. De Zwisterse Alessandra Keller en Amerikaanse Gwendalyn Gibson mochten met Ferrand-Prevot mee op het podium na afloop van de wedstrijd.

Mannenstrijd spannend tot het bittere einde

Na enkele minuten pauze mochten de mannen hun gang gaan op de doorregende omloop, waar het inmiddels wel wat opgeklaard was. De Braziliaan Avancini deelde na acht minuten koers een eerste speldenprik uit in de vierde van tien rondes, maar kwam niet direct weg. Uiteindelijk ontstond er onder zijn initiatief wel een kopgroep van zo'n tien mountainbikers.

Daarin bleef het - zoals wel vaker in deze discipline - spannend tot het bittere einde. Alpecin-Deceuninck-coureur Samuel Gate dook de laatste ronde in, met de Amerikaan Christopher Blevins in zijn. Die probeerde zijn opponent te passeren bij het passeren van de laatste rotsen, maar kwam daarbij ten val en moest zodoende de zege aan de Nieuw-Zeelander laten. Filippo Colombo en Thomas Litscher werden namens Zwitserland tweede en derde.

Uitslagen WK Mountainbiken shorttrack 2022

Vrouwen
🥇️ Pauline Ferrand-Prévot (Frankrijk)
🥈️ Alessandr Keller (Zwitserland)
🥉 Gwendalyn Gibson (Verenigde Staten)

Mannen
🥇️ Samuel Gaze (Nieuw-Zeeland)
🥈️ Filippo Colombo (Zwitserland)
🥉 Samuel Letscher (Zwitserland)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws