Evenepoel denkt niet aan uitbouwen voorsprong: 'Maar een kans laat ik niet liggen' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel denkt niet aan uitbouwen voorsprong: 'Maar een kans laat ik niet liggen'

Evenepoel denkt niet aan uitbouwen voorsprong: 'Maar een kans laat ik niet liggen'

Remco Evenepoel en zijn ploegmaats hoefden vrijdag niet aan het werk om de rode trui te verdedigen. In het peloton namen de sprintersploegen het voortouw, waardoor Quick Step-Alpha Vinyl enigszins kon herstellen voor het zware weekend dat voor de deur staat. ‘We hadden controle en waren relaxt.’

‘Het was een perfect scenario dat twee ploegen wilden controleren’, doelt Evenepoel in het flashinterview op Trek-Segafredo en Team BikeExchange-Jayco. Later mengden ook andere sprintersploegen zich in de achtervolging op de kopgroep, die het peloton uiteindelijk wist voor te blijven. ‘We hoefden dus niet te werken, waardoor de ploeg relatief kon herstellen van gisteren. Het ging dus goed, we hadden controle en waren relaxt’, aldus een tevreden Evenepoel.

De drager van de rode trui had na afloop wat medelijden met de ploegen, die hem en zijn ploeg juist een rustige dag bezorgden. ‘Voor de ploegen die werkten was het jammer dat ze de kopgroep niet terugpakten. Het was echter een sterke kopgroep vooraan.’ Van de kopgroep van vijf renners bleek Jesús Herrada uiteindelijk over de snelste benen te beschikken. Hij won voor de tweede keer in zijn loopbaan een rit in de Vuelta.

Evenepoel: 'Het is een koers van drie weken'

Zaterdag volgt een nieuwe bergrit in de Vuelta met aankomst bergop. Heeft Evenepoel opnieuw plannen om aan te vallen? ‘Ik weet het niet, we zullen zien. Ik heb nu een mooie voorsprong. Ik zou al blij zijn als ik deze voorsprong kan behouden. Maar als een kans zich aandient, zal ik die zeker aangrijpen. Het is een koers van drie weken. Met een voorsprong aan de tijdrit beginnen zou beter zijn dan met een achterstand, besluit Evenepoel, die in het klassement een voorsprong van 21 seconden verdedigt op Rudy Molard en 28 seconden op de kopman van Movistar Enric Mas.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws