Indrukwekkend sterke Pidcock speelt met de tegenstand op EK mountainbiken Mountainbiken
Mountainbiken

Indrukwekkend sterke Pidcock speelt met de tegenstand op EK mountainbiken

Indrukwekkend sterke Pidcock speelt met de tegenstand op EK mountainbiken

Tom Pidcock heeft in het Olympiapark te München het EK mountainbiken op zijn naam geschreven. De jonge Brit kende een matige start, maar maakte vervolgens indruk door rustig naar voren te schuiven en zijn move te plaatsen.

De mountainbikewereld werd in de ochtend opgeschrikt door een naar bericht: Mathias Flückiger, vice-kampioen op de Olympische Spelen, testte op het kampioenschap van Zwitserland positief op anabolen en mocht om die reden niet deelnemen in München. Een bittere pil, aangezien hij toch wel één van de sterren van deze sport is.

Pidcock kent slechte start

Een andere ster, misschien wel dé, is natuurlijk Tom Pidcock: helemaal bij de afwezigheid van Mathieu van der Poel waren alle ogen op Pidcock gericht. De start van de man uit Leeds was niet florissant te noemen, daar hij vlot voet aan de grond moest zetten en op die manier op achtervolgen was aangewezen. Zijn achterstand aan het einde van ronde één was zestien seconden.

Vooraan was het stuivertje wisselen tussen de Zwitsers en Duitsers, terwijl Pidcock langzamerhand zijn opmars naar voren voortzette. Na een halfuur pakte het multitalent dan de handschoen over vooraan, waarmee hij direct druk wist te zetten op de concurrentie: Filippo Colombo en Victor Koretzky probeerden even te volgen, maar ook zij beten hun tanden stuk op de supersterke Brit, die ook nog wat kunstjes vertoonde voor het goed aanwezige Duitse publiek. Met een flinke voorsprong overschreed hij na 1 uur en 20 minuten fietsen de streep.

In de achtergrond keken de mannen het wit uit elkaars ogen, waardoor een grote groep ging strijden om plek twee. De Deen Carstensen pakte zilver, voor Colombo. Zo was het voor het eerst in jaren dat we geen Zwitserse gouden medaille zagen op het EK mountainbiken voor professionals bij de mannen.

Uitslag EK mountainbiken 2022

🥇️ Tom Pidcock
🥈️ Sebastian Carstensen
🥉 Filippo Colombo

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws