Pidcock overwint val en geworstel met 'wortels' in Wereldbeker Nove Mesto Mountainbiken
Mountainbiken

Pidcock overwint val en geworstel met 'wortels' in Wereldbeker Nove Mesto

Pidcock overwint val en geworstel met 'wortels' in Wereldbeker Nove Mesto

Voor de derde keer op een rij was Tom Pidcock de sterkste in de Wereldbeker mountainbike van Nove Mesto. De alleskunner van INEOS Grenadiers kreeg het nodige weerwerk van de Fransman Joshua Dubau, maar trok de zege in de slotfase toch naar zich toe.

Na een sterke start geraakte Pidcock en Dubau al snel los van de rest van het veld. De twee trokken daarna voor meerdere rondes met elkaar op, maar in de vijfde ronde ging het even mis voor Pidcock. Op het natte parcours schoof hij onderuit, waarna hij in de achtervolging moest op Dubau.

Het verschil tussen de twee bedroeg maximaal dertien seconden. Na een furieuze achtervolging hervond Pidcock met nog twee ronden te gaan de aansluiting bij Dubau. Vervolgens sloeg de olympisch kampioen toe in de slotronde. Dubau kon de demarrage niet beantwoorden en kwam op vijf seconden van Pidcock over de streep.

Pidcock: 'Belangrijk om niet in paniek te raken'

‘Vandaag was overduidelijk een zware race’, vertelt Pidcock op de ploegsite. ‘De omstandigheden waren super lastig. We hebben helemaal niet in de regen gereden, behalve op de shorttrack, maar daar zaten geen wortels in het parcours.’ Pidcock had het er lastig mee. ‘Mijn banden waren een beetje hard en ik had moeite met de wortels. Het is leuk om uiteindelijk toch te winnen.’

De valpartij van Pidcock had een beslissend moment kunnen zijn. Hij bleef echter rustig. ‘Als je valt, is het belangrijk om een minuut te nemen en niet in paniek te raken en te resetten. Ik had last van mijn bovenbeen en dus ging ik naar de pits voor een bidon en een gelletje. Daarna concentreerde ik me en probeerde ik terug van voren te komen’, daar slaagde Pidcock uiteindelijk dus glansrijk in.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws