Pieterse rijdt naar zilveren medaille op WK mountainbiken Cross Country bij beloften Mountainbiken
Mountainbiken

Pieterse rijdt naar zilveren medaille op WK mountainbiken Cross Country bij beloften

Pieterse rijdt naar zilveren medaille op WK mountainbiken Cross Country bij beloften

Puck Pieterse is zondagochtend tweede geworden op het onderdeel Cross Country van het wereldkampioenschap mountainbiken. De regenboogtrui werd in het Franse Les Gets opgeëist door Line Burquier (Frankrijk), die Pieterse en Sofie Pedersen (Denemarken) te snel af wist te zijn.

In ronde twee van het circuit in Les Gets wist Burquier haar slag te slaan door een gat te pakken. De concurrentie zag haar pas na de finishlijn terug, maar er werd nog wel hard gestreden om de overige medailles. Pieterse sprong in de vierde ronde over de Giada Specia (Italië) heen en vocht zich vervolgens met een voorsprong van 43 seconden naar de zilveren medaille. Pedersen wist de Italiaanse nog af te houden in het gevecht om het brons.

Bij de mannen slaagde Italië er wél in om het goud te veroveren. Simone Avondetto was namelijk de coureur die uit handen wist te blijven van Mathis Azzaro (Frankrijk) en Luca Schatti (Zwitserland). Geen medailles voor de Lage Landen dus!

Uitslagen WK Mountainbiken Cross Country beloften 2022

Vrouwen
🥇️ Line Burquier (Frankrijk)
🥈️ Puck Pieterse (Nederland)
🥉 Sofie Pedersen (Denemarken)

Mannen
🥇️ Simone Avondetto (Italië)
🥈️ Mathis Azzaro (Frankrijk)
🥉 Luca Schatti (Zwitserland)

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws