Terpstra knalt in Vallnord naar knappe zege in Wereldbeker mountainbiken Mountainbiken
Mountainbiken

Terpstra knalt in Vallnord naar knappe zege in Wereldbeker mountainbiken

Terpstra knalt in Vallnord naar knappe zege in Wereldbeker mountainbiken

Anne Terpstra heeft op knappe wijze de Wereldbeker-manche van Vallnord weten te winnen. De Nederlandse wist optimaal te profiteren van de afwezigheid van Loana Lecomte en Jolanda Neff. Eerder wist ze de race ook al in 2019 te winnen.

Zonder de gevestigde orde was Terpstra in Vallnord een klasse apart. Vanaf de opening van de race reed ze in de leidende positie, die zij vervolgens niet meer hoefde af te staan. Naarmate de race vorderde, wist ze alsmaar verder weg te rijden van haar concurrentes. Een groep achtervolgsters, met daarin onder meer Pauline Ferrand-Prévot, moest het onderspit delven.

Vanuit de achtergrond was Mona Mitterwallner nog bezig aan een sterke race. Zij wist de ene na de andere renster in te halen en vervolgens naar een tweede plek in de uitslag te rijden. Plek drie was weggelegd voor Ramona Forchini.

Voor Terpstra was het de tweede keer in haar carrière dat ze een Wereldbeker-zege wist te boeken. De andere keer was dus ook in Vallnord, in 2019. Zij was destijds de eerste Nederlandse die dat voor elkaar had weten te krijgen.

8 claps
3 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws