Update | Herstel nu het belangrijkst voor Roglic: 'Bittere pil voor het team' Wielrennen
Wielrennen

Update | Herstel nu het belangrijkst voor Roglic: 'Bittere pil voor het team'

Update | Herstel nu het belangrijkst voor Roglic: 'Bittere pil voor het team'

(17 juli 2022) Een flinke tegenslag voor Jumbo-Visma in de strijd om de eindzege in de Tour de France: Primoz Roglic is te geblesseerd om de race te kunnen voortzetten en zal daarom niet van start gaan in de vijftiende etappe. Dat maakt de ploeg voorafgaand aan de rit bekend.

Roglic kwam al in de eerste week van de Tour de France hard ten val. In de kasseienetappe raakte hij het asfalt, waarna hij last bleef houden aan zijn schouder en rug. De ploeg maakte meermaals bekend dat het herstel niet verliep zoals gewenst was, maar desondanks hield de Sloveen knap stand. Zo was hij er onder meer verantwoordelijk voor dat ploeggenoot Jonas Vingegaard na knap ploegspel de gele trui van Tadej Pogacar wist over te nemen.

In de rit van zaterdag was goed te zien dat Roglic nog veel last had. In de openingsfase van de koers kon hij niet mee met de klassementsmannen, terwijl hij ook op de slotklim veel tijd verloor. Hij kwam uiteindelijk meer dan tien minuten na Vingegaard over de streep. In het klassement daalde hij naar de 21e plek, op ruim een half uur van zijn teamgenoot.

Roglic trots op bijdrage, Jumbo-Visma nog met zeven

'Ik ben trots op mijn bijdrage aan de huidige stand in het klassement', laat Roglic via de sociale kanalen van Jumbo-Visma weten. 'Ik vertrouw erop dat het team onze gele en groene ambities weet te realiseren. Ik wil iedereen bedanken voor de geweldige steun die ik ontvangen heb.'

Roglic had in de laatste zware week van de Tour een belangrijke rol kunnen vervullen voor Vingegaard, maar de ploeg moet het nu dus zonder hem stellen. De meervoudig winnaar van de Vuelta a España is de eerste uitvaller van de ploeg. Het team heeft nog niets bekendgemaakt over de gevolgen van de blessure voor het resterende programma van Roglic. Normaal gezien mikt hij later deze zomer op een volgende eindwinst in de Spaanse wielerronde.

Update - 17 juli 2022 (13.20 uur): Van Dongen: 'Bittere pil voor het team'

Bij de NOS reageert ploegleider Arthur van Dongen op het afstappen van de man die van start ging als een van de kopmannen van de ploeg. 'Hij was nog niet hersteld van zijn val en het is lastig om dat te doen in de Tour', vertelt hij. 'De laatste dagen werd het ook minder. Gisteren kwam hij bij de start al in de problemen. Dat zegt voldoende.'

Volgens Van Dongen is herstellen nu het belangrijkste: 'Als dat lukt, zal hij zeker opbouwen richting de Vuelta om daar voor de eindzege te gaan. Maar het is een bittere pil voor ons team.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws