Van der Poel moet WK mountainbiken laten schieten door aanhoudende rugpijn Mountainbiken
Mountainbiken

Van der Poel moet WK mountainbiken laten schieten door aanhoudende rugpijn

Van der Poel moet WK mountainbiken laten schieten door aanhoudende rugpijn

Mathieu van der Poel zal tóch niet aan de start van het WK mountainbiken in Val di Sole verschijnen. De Nederlander kampt nog altijd met rugpijn, waardoor een deelname aan het evenement er niet in zit.

Alpecin-Fenix maakte het nieuws rond Van der Poel bekend via sociale media. Eerder klonken er nog geluiden dat de Nederlander geen wijzigingen zou aanbrengen in zijn programma dit najaar, maar door de aanhoudende pijn bleek afzeggen voor het wereldkampioenschap mountainbiken toch onvermijdelijk. Volgens de ploeg komt de wedstrijd te vroeg voor Van der Poel.

De ploeg weet nog wel te melden dat de rug van Van der Poel aan de beterende hand is: 'Het is nu zijn bedoeling om zich voor te bereiden op andere doelen dit seizoen, waaronder Parijs-Roubaix en de Benelux Tour.' In die laatste wedstrijd verdedigt de Nederlander zijn zege van afgelopen jaar. De organisatie kondigde zijn deelname daar reeds aan.

De Knegt: 'Verstandig dat hij nu niets forceert'

De Nederlander zelf reageerde niet direct op het afzeggen. Gerben de Knegt, bondscoach van de Nederlandse mountainbikers, reageerde nuchter op de zaak. 'Natuurlijk hadden we met Mathieu in goeden doen een medaillekandidaat gehad, maar met het oog op zijn en onze ambities voor de nabije en verdere toekomst, is het verstandig dat hij nu niets forceert', luidt zijn oordeel op de website van de KNWU.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws