Ten Dam wil gaan genieten: 'Gravelkoersen organiseren, goede muziek, lekker bier' Nederlanders

Ten Dam wil gaan genieten: 'Gravelkoersen organiseren, goede muziek, lekker bier'

Door Bram de Leuw 12 oktober 2019 | 10:57


Het is al een tijd bekend dat Laurens ten Dam stopt als wielrenner na de Ronde van Lombardije. Het ligt nog niet volledig vast wat hij gaat doen na zijn carrière. Hij wil graag dingen doen die hij leuk vind. In Lombardije wil hij vooral gaan genieten, en de streep in Como proberen te halen.

Het leven als profwielrenner is bijna voorbij, toch zal hij zijn fiets niet aan de kant zetten. 'Het is nog niet volledig in beton gegoten. Ik doe het liefste dingen die ik leuk vind. Zoals een maand roadtrippen in de VS of gravelkoersen organiseren met goede muziek, lekker bier en mooie barbecues'. Dit laat hij weten aan de NOSMaar eerst nog de de Ronde van Lombardije uitrijden, want heel vaak haalde Ten Dam de finish niet. Het eerste dat Ten Dam gaat doen na zijn laatste koers is een stuk van de oude pelgrimsroute van Milaan naar Rome fietsen voor zijn podcast, met onder meer Sam Oomen.

Geld verdienen is voor Ten Dam niet zijn doel, hij ziet wel hoe veel er aan het eind van de maand over blijft. Hij heeft zijn podcast, maar ook zijn merk Live Slow Ride Fast waar hij zich mee bezig gaat houden. 'Wat ik eraan overhoud, weet ik niet. Vind ik ook niet belangrijk. In een ander interview zei een journalist dat ik nu van beroepswielrenner naar beroepsavonturier ga. Dat vond ik wel een mooie typering'. (Foto: Sirotti)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws