AD legt cortisonen-misbruik Vacansoleil bloot: Arts noemt Hoogerland en Vierhouten Nederlanders
Nederlanders

AD legt cortisonen-misbruik Vacansoleil bloot: Arts noemt Hoogerland en Vierhouten

AD legt cortisonen-misbruik Vacansoleil bloot: Arts noemt Hoogerland en Vierhouten

Het Algemeen Dagblad heeft naar aanleiding van de bekentenissen van Lieuwe Westra over het gebruik of misbruik van cortisonen de hele Vacansoleil-ploeg open en bloot gelegd. De formatie zou op grote schaal geknoeid hebben met attesten.

De krant baseert zich op gesprekken met 'een groot aantal betrokkenen'. Zo zegt een oud-renner: 'Je moest zorgen dat je goed was in de koersen. Hoe, dat maakte de ploegleiding niet zoveel uit.' En dus grepen veel renners naar cortisonen, die waren toegestaan als er een attest kon worden overlegd. Zoals Westra al aangaf, die waren makkelijk te krijgen met een bedachte kwaal. Of zoals het AD het verwoordt: 'Voor Vacansoleil gold hetzelfde als destijds voor veel andere ploegen: het was constant schipperen tussen ambitie en ethiek.'

'Bij Vacansoleil doet een deel van de renners mee aan het misbruik van cortisonenattesten, zo stellen verschillende renners én artsen die deel uitmaakten van de ploeg. Het gaat veelal om de oudere, meer ervaren renners. Een van de artsen geeft aan dat hij naast Westra ook Johnny Hoogerland en Aart Vierhouten voorzag van cortisonen via een attest voor een niet bestaande blessure. In een reactie geven Hoogerland ("Als hij dat zegt, dan zal het wel.") en Vierhouten in eerste instantie toe, later trekken ze dat terug en ontkennen ze het misbruik van cortisonen', zo valt verder te lezen. (foto: interview PZC)

Doe mee aan het Giro d'Italia spel van Zweeler! Schrijf je in, kies twintig renners, scoor punten en win veel geld!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws