Curvers stopt nog niet: 'Ik koers nog veel te graag en ben nog veel te gedreven' Nederlanders
Nederlanders

Curvers stopt nog niet: 'Ik koers nog veel te graag en ben nog veel te gedreven'

Curvers stopt nog niet: 'Ik koers nog veel te graag en ben nog veel te gedreven'

Roy Curvers maakte woensdag bekend nog een jaar door te gaan als profwielrenner. De 38-jarige Sunweb-renner zou eigenlijk na dit seizoen een einde maken aan zijn loopbaan als fietser, maar hij voelt zich nog goed genoeg om door te gaan.

‘De beslissing om er nog een jaar aan vast te plakken heb ik enige tijd geleden al genomen, maar het kostte wat tijd voor alles rond was’, zegt Curvers tegen L1. Hij tekende voor zijn twaalfde jaar bij de Sunweb-ploeg. ‘Ieder jaar stel je jezelf de vraag of je het fysiek nog aankunt, of je nog van toegevoegde waarde bent en of het nog kan voor je gezin. Als die driehoek in balans is kun je verder.’

Tegen De Limburger zegt Curvers: ‘Ik koers nog veel te graag en ben nog te gedreven om ermee op te houden.’ Na zijn carrière hoopt hij wel actief te blijven in het wielrennen en dat gaat bij zijn huidige ploeg zijn. ‘Komend seizoen zetten we stappen voor de tijd erna. Dat zal zeker een rol zijn bij deze ploeg. Maar het is nog te vroeg om over het hoe en wat te praten. Ik weet het zelf ook nog niet. Het is een traject waarin je samen keuzes moet maken', krijgt L1 te horen. (Foto: Team Sunweb)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws