NK Wielrennen kan als Zwitserland afhaakt gewoon in Limburg gereden worden Nederlanders
Nederlanders

NK Wielrennen kan als Zwitserland afhaakt gewoon in Limburg gereden worden

NK Wielrennen kan als Zwitserland afhaakt gewoon in Limburg gereden worden

Mocht het plan van de KNWU om het NK in de Zwitserse Alpen te organiseren op veel weerstand stuiten, blijft ook Limburg in beeld. Dat zegt KNWU-directeur Thorwald Veneberg in De Limburger.

‘We komen graag naar Limburg. Een rondje in Vijlen of Klimmen is geniaal’, aldus Veneberg. De Zwiterse Alpen zijn in beeld bij de KNWU, nadat gesprekken met het Oostenrijkse Tirol spaak liepen. Het NK wielrennen zou in 2022 of 2023 al een uitstapje naar het buitenland kunnen maken.

Veneberg sprak al met de Zwitsers, zo bevestigde hij eerder in een gesprek met de NOS. 'De Zwitserse bond en regio's zien er wel kansen in.' De KNWU heeft de mogelijkheid om Zwitserland te bezoeken serieus onderzocht nadat Richard Plugge van Jumbo-Visma het plan aandroeg bij de bond. De grootste ploeg van Nederland ziet het wel zitten om naar het Alpenland te trekken. (foto: Sirotti).


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws