Van der Poel: ‘Lijkt mij ook echt gaaf om te kunnen werken voor dé kopman’ Nederlanders
Nederlanders

Van der Poel: ‘Lijkt mij ook echt gaaf om te kunnen werken voor dé kopman’

Van der Poel: ‘Lijkt mij ook echt gaaf om te kunnen werken voor dé kopman’

Mathieu van der Poel wil in 2021 graag de Tour de France rijden, maar verrassend genoeg niet alleen voor zichzelf. De Nederlander hoopt in het najaar-nummer van Procycling dat hij tegen die tijd ook de kans krijgt om zich eens uit elkaar te trekken voor een klassementsrenner.

Op de vraag waar een WorldTour-waardige ploeg van Corendon-Circus in 2021 aan moet voldoen, reageert Van der Poel verrassend: ‘Puur theoretisch, in een ideale wereld: ik zou dan graag een klassementsman in dat team hebben. Waarom? Omdat het mij ook echt gaaf lijkt om te kunnen werken voor dé kopman en die taak af te wisselen met mikken op eigen succes.’

‘Ik denk dat die pittige overgangsetappes mij zouden moeten liggen’, legt hij uit. ‘Zo’n etappe heeft vaak iets weg van een klassieker, qua profiel en qua wedstrijdkarakter. (...) Ik zou niet op een individueel klassement rekenen. Dat past voorlopig niet binnen mijn capaciteiten. Ik zou in de Tour eerder op zoek gaan naar ritoverwinningen en misschien op termijn mij eens toeleggen op het puntenklassement.’ (Foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws