Dekker verwacht klap Thomas: 'Kan gewoon niet dat hij deze derde week aankan' Opinie
Opinie

Dekker verwacht klap Thomas: 'Kan gewoon niet dat hij deze derde week aankan'

Dekker verwacht klap Thomas: 'Kan gewoon niet dat hij deze derde week aankan'

Thomas Dekker en Thijs Zonneveld geloven niet in de kansen van Geraint Thomas deze Tour de France. De Welshman staat er het beste voor van alle klassementsmannen, maar kan dat volgens de logica niet volhouden, denken de twee analisten in de podcast van In het Wiel.

'Als ik INEOS was, zou ik kiezen voor Bernal, maar ik denk dat ze kiezen voor Thomas. De logica zegt dat hij in het echt hooggebergte iets tekort moet komen na tien kilo overgewicht, een half jaar negatieve energie, een gebrekkige voorbereiding en een val in de Ronde van Zwitserland', zo vertelt Zonneveld.

Dekker: 'Ik denk dat heel veel ploegen denken dat dat niet kan'

Daar sluit Dekker zich bij aan: 'Het kan gewoon niet dat Thomas deze derde week aankan. Dat kan gewoon niet, maar waarschijnlijk gaan ze het wel proberen. Ik zie het wel weer gebeuren dat het niet zo is en dat hij lekker door blijft fietsen. Hij was de beste op La Planche des Belles Filles.'

Vooral het afvallen begin dit jaar moet Thomas gaan bekopen, denkt Dekker. 'Als je echt niets meer eet kun je snel afvallen, maar je moet er heel hard bij blijven trainen. Iedereen kan tien kilo afvallen, maar als je klaar wil zijn voor de Tour de France, balanceer je op het randje. Wij denken dat dat niet kan en ik denk dat heel veel ploegen dat denken.' (foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws