Wuyts beschuldigt Dumoulin van gebrek aan lef: 'Wees een vent, Tom. Gooi het om' Opinie
Opinie

Wuyts beschuldigt Dumoulin van gebrek aan lef: 'Wees een vent, Tom. Gooi het om'

Wuyts beschuldigt Dumoulin van gebrek aan lef: 'Wees een vent, Tom. Gooi het om'

Michel Wuyts is op zijn zachtst gezegd niet blij met de keuze van Tom Dumoulin voor de Giro d'Italia. De journalist, die doorgaans zo positief is over de Nederlander, stelt in een column in Het Laatste Nieuws dat het een veilige beslissing is zonder lef.

'Volle focus op de Giro. De Tour is tweedehands. Zonde. Van zoveel gebrek aan lef. Van zo'n premature keuze voor de grootste zekerheid? Is die overigens wel zo groot? Twee van die drie Girotijdritten gaan een steile berg op. Dumoulin trekt naar de laars met Haga, Hamilton, Tusveld en Vervaeke. Groot volk is dat niet. Hij zal snel in eenzaamheid leven', zo sneert Wuyts.

Hij vervolgt: 'In 2020 misschien. Als de tijdritten langer zijn. Wishful thinking. Met Bardet aan de start worden ze dat nooit. Die tijdrithark moet de Franse eindeloosheid na Hinault '85 stoppen. Wees een vent, Tom. Gooi het om. En geef ons nog eens een toffe Tour.' (foto: Cor Vos/Team Sunweb)

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws