Zonneveld heeft te doen met 'arm joch' Evenepoel: 'Ze zijn knettergek in Vlaanderen' Opinie
Opinie

Zonneveld heeft te doen met 'arm joch' Evenepoel: 'Ze zijn knettergek in Vlaanderen'

Zonneveld heeft te doen met 'arm joch' Evenepoel: 'Ze zijn knettergek in Vlaanderen'

Thijs Zonneveld heeft geen goed woord over voor de manier waarop Remco Evenepoel wordt opgehemeld. In een column in het Algemeen Dagblad haalt hij uit naar alle mensen die het verwachtingspatroon enorm hoog leggen.

'Ik ken geen andere renner die met zúlke hoge verwachtingen aan zijn eerste profkoers begon', aldus Zonneveld, die in de afgelopen maanden ook zag hoe de Belgische media op de 19-jarige renner dook. Hoeveel keer wint hij de Tour? En is hij beter dan Eddy Merckx? Zonneveld ziet ook de potentie, maar: 'Ze zijn knettergek in Vlaanderen. Knetter-­knetter-knettergek.'

'Ik snap heus dat ze in het meest wielermaffe stukje land ter wereld snakken naar een goede ronderenner, naar een opvolger voor Eddy M., naar de Brabançonne op de Champs-­Élysées. Maar een grote ronde winnen hangt van zó onnoemelijk veel factoren af – niet van fysiek talent alleen. Nu leggen ze, verblind door hoop, de druk van een natie op de schouders van een kereltje van amper negentien jaar oud dat nog nooit een profkoers heeft gereden', aldus de AD-columnist, die spreekt over een 'arm joch'. 'Hij wordt geacht zó veel te winnen dat hij eigenlijk alleen maar kan verliezen. Welke jonge sporter, welk jong mens, kan daarmee omgaan?' (foto: Deceuninck-Quick Step Cycling Team/ Sigfrid Eggers)

Altijd als eerste op de hoogte van het belangrijkste en leukste wielernieuws? Meld je aan en ontvang jouw wielernieuws via Whatsapp!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws