Like ons!
Ruzie in de tent bij Dimension Data om Cavendish: 'Mark zat in deze selectie'

Tour de France

Ruzie in de tent bij Dimension Data om Cavendish: 'Mark zat in deze selectie'

Het niet selecteren van Mark Cavendish voor de Tour de France heeft bij Dimension Data voor onenigheid gezorgd. Teammanager Douglas Ryder nam de beslissing om de Brit thuis te laten, stelt een ontevreden ploegleider Rolf Aldag bij Het Nieuwsblad.

Aldag vindt dat Cavendish had moeten worden meegenomen naar de Tour. 'Het was honderd procent de beslissing van Ryder. De huidige Cavendish is beter dan de Cavendish van 2016', zo klinkt het streng. 'Het is natuurlijk geen geheim dat ik Cavendish graag hier had gehad. Ik denk dat hij perfect in onze strategie zou passen. Het is mijn taak om de acht renners te selecteren, dat heb ik ook gedaan. Mark zat in deze selectie. De teameigenaar heeft het recht om mij hierin te overrulen en dat heeft hij gedaan.'

Ryder ontkent dat zelf overigens: 'Het was een teambeslissing. Mark is een Tour-legende en het is een gemis voor de race dat hij er niet bij is. Dat hebben we zeker meegenomen, maar uiteindelijk hebben we het team moeten selecteren op basis van de gehele ronde.' Aldag zou door de keuze van zijn teambaas twijfelen of hij de Tour de France gaat verlaten. (foto: Dimension Data/Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven