Dumoulin over Tour-Spelen-combinatie: ‘Het is niet het meest ideale scenario' Tour de France

Dumoulin over Tour-Spelen-combinatie: ‘Het is niet het meest ideale scenario'

Door Marijn van den Berge 07 oktober 2019 | 13:32


In september maakte Tom Dumoulin bekend dat hij in 2020 graag de combinatie Tour de France-Olympische Spelen wil rijden in dienst van Jumbo-Visma. Die ambitie lijkt hoog gegrepen omdat beide wedstrijden kort bij elkaar liggen, maar volgens Dumoulin moet het kunnen.

‘Ik kan me voorstellen dat Jumbo-Visma mij graag in de Tour de France wil hebben en ik wil mezelf graag op de Olympische Spelen hebben’, grijnst Dumoulin bij de NOS, om snel toe te voegen: ‘Maar ik wil de Tour ook heel graag. Dat lijkt mij het meest aannemelijke scenario. Dat ligt ook aan het Tour-parcours, dus ik ga hier nog geen beloftes doen.’

De Tour de France eindigt volgend jaar op 19 juli, terwijl de wegwedstrijd op de Olympische Spelen al zes dagen later is en de tijdrit tien dagen na Parijs staat ingepland. Vooral de olympische tijdrit is een lekkernij waar de Limburger graag van proeft.

Ondanks dat dit schema op een postzegel past, heeft Dumoulin er vertrouwen in. ‘Het is niet het meest ideale scenario, maar ik ben ervan overtuigd dat ik de Tour en de Spelen kan combineren, want dat heb ik eerder laten zien na een grote ronde’, zegt Dumoulin, die sowieso niet de Tour zal laten schieten voor deelname aan de Olympische Spelen in Tokio.

In 2016 pakte Dumoulin zilver op de olympische tijdrit, nadat hij de Tour de France verliet met een polsbreuk. Met een nog niet volledig herstelde breuk was hij vervolgens tweede achter Fabian Cancellara. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws