AG2R laat programma's deels weten, Latour kopman in de Tour de France Tour de France

AG2R laat programma's deels weten, Latour kopman in de Tour de France

Door Ward Hilhorst 29 december 2019 | 08:42


Romain Bardet liet een tijdje geleden al weten dat hij zich in 2020 op de Giro d'Italia zal gaan richten. Een mooie beslissing voor hem, zeker gezien de tegenstand die in de Tour de France moordend zou zijn. Daarmee liet hij zijn ploeg, AG2R, en de ASO, die de Tour organiseert, misschien wel teleurgesteld achter.

De oplossing die AG2R daarvoor gevonden heeft heet Pierre Latour. Waar Bardet zal starten in de Tour Down Under en daarna via de Strade Bianche en Tirreno-Adriatico zijn weg zal vinden naar de Giro, zal Latour zich vanuit de Waalse Klassiekers richten op de Dauphiné en daarna op zijn best zijn in de Tour de France. Bardet zal daarna naar alle waarschijnlijkheid de Vuelta a Espana weer voor zijn rekening nemen.

Latour kon dit jaar na lang blessureleed niet per se overtuigen in de door Primoz Roglic gewonnen Vuelta a Espana. Een jaar eerder, in 2018, kwam hij verrassend sterk voor de dag in zijn thuisronde in Frankrijk. Hij werd dertiende in het eindklassement en schreef daardoor de witte trui op zijn naam. In 2020 zal de concurrentie, voor geel én wit, misschien wel sterker zijn dan ooit. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws