Breukink over 'wrijving' bij Jumbo-Visma: 'Steekt er altijd eentje bovenuit' Tour de France

Breukink over 'wrijving' bij Jumbo-Visma: 'Steekt er altijd eentje bovenuit'

Door Bram van der Ploeg 03 januari 2020 | 08:48


Erik Breukink kijkt uit naar de elite-selectie van Jumbo-Visma in de Tour de France van 2020. De oud-renner vertelt in De Telegraaf dat hij Jumbo-Visma en Team INEOS komend jaar gelijkwaardig aan elkaar vindt.

Breukink, die het ook de juiste keuze vindt om alle drie de kopmannen naar de Tour te sturen, verwacht niet direct wrijving. Primoz Roglic en Tom Dumoulin zijn grote meneren, maar volgens hem is er altijd een niveauverschil. 'Als je het me nu vraagt, zal Steven Kruijswijk dan veel eerder in een soort knechtenrol terecht komen. Wanneer ze allemaal even sterk zijn en ze ruiken dat ze richting het podium of zelfs de winst gaan, is het gevaar van wrijving aanwezig. Al zie je dat niet vaak in de praktijk gebeuren. Er is er altijd wel eentje die er bovenuit gaat steken.'

Breukink: '2020 wordt een belangrijk jaar voor Dumoulin'

Bovendien heeft Jumbo-Visma met Dumoulin nog altijd een vraagteken aan boord. Hoe komt hij terug van zijn blessure. 'Essentieel is dat pech, blessures en ziekte Dumoulin bespaard blijven. Dat zijn opbouw niet wordt verstoord, want als je er bijna driekwart jaar uit bent op het hoogste niveau, keer je niet zomaar weer terug', zo stelt Breukink. '2020 wordt zeker een belangrijk jaar om voor hemzelf het antwoord te vinden of hij weer met de allerbesten meekan. Dat hebben we in een grote ronde voor het laatst in 2018 gezien toen hij tweede in de Giro en Tour werd.' (foto: Wesley van Bavel/In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws