Jumbo-Visma stuurt Dumoulin, Roglic en Kruijswijk naar de Tour de France Algemeen nieuws

Jumbo-Visma stuurt Dumoulin, Roglic en Kruijswijk naar de Tour de France

Door Tom van der Salm 20 december 2019 | 15:00


Jumbo-Visma heeft vrijdag bij de teampresentatie bekend gemaakt dat het de Tour de France wil gaan winnen met Primoz Roglic, Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk. Dylan Groenewegen gaat voor sprintzeges in de Giro en Vuelta, waar George Bennett en Kruijswijk respectievelijk de uitgespeelde klassementsmannen zijn.

Klik hier voor de grote ronde-selecties van Jumbo-Visma in 2020.

Klik hier voor de planning van de Jumbo-Visma-kopmannen in 2020.

Tijdens de presentatie kwam Richard Plugge als eerste aan het woord. De ploegbaas gaf aan dat het budget met de investering van HEMA stijgt tot een van de grootsten van de WorldTour. Vervolgens was het de beurt aan Mike Teunissen, Robert Gesink en Jos van Emden om het spits af te bijten als renners.

Teunissen zet vol in op het klassieke voorjaar en wil van de Omloop Het Nieuwsblad tot Parijs-Roubaix goed zijn, waarna hij aan de zijde van Groenewegen naar de Giro trekt. Oudgedienden Gesink en Van Emden gaan Kruijswijk bijstaan in de Vuelta, terwijl Gesink ook de Tour op zijn programma heeft staan.

Groenewegen Giro-Vuelta, Van Aert klassiekers en Tour

Daarna kwamen Groenewegen, Van Aert en Amund Gröndahl Jansen aan tafel bij Sander Kleikers van Eurosport. De sprinter kiest voor een Italiaans jaar, waarin de Giro en Milaan-Sanremo tot zijn doelen behoren. Daarnaast neemt Groenewegen ook deel aan aan de Vuelta. 'De Tour is te zwaar volgend jaar', aldus Groenewegen.

Van Aert zal voor de klassiekers gaan en later in het jaar het team ondersteunen in de Tour. 'Ik wil in Vlaanderen en Roubaix top zijn na mijn valpartij.' Gröndahl Jansen gaat Van Aert ondersteunen in de klassiekers en later Groenewegen in de Giro.

Alle drie de kopmannen naar de Tour

Roglic gaat 2020 in met als grote doel de Tour de France. Als voorbereiding zal hij Parijs-Nice, de Ronde van het Baskenland en het Waalse voorjaar rijden. 'Ik wil voor het grote doel gaan', geeft de Sloveen aan. Ook Kruijswijk trekt naar de Tour en zal dus voor de Tour-Vuelta dubbel gaan. 'Die combinatie is me vorig jaar wel goed bevallen, dus ik ga het weer doen', geeft de Brabander aan. 

Ook de grote aankoop, Tom Dumoulin, zal aan de start verschijnen in de Ronde van Frankrijk. 'Het is het grote doel van het jaar, dus we willen gewoon de Tour winnen.' Over wie de Tour gaat winnen', laat Dumoulin zich niet direct uit. 'Als we duidelijk naar elkaar zijn, gaan we er samen voor om de beste van ons drie de Tour te laten winnen. Dat is de afspraak.' Dumoulin trekt niet naar de Giro, maar gaat wel voor de Spelen en de Amstel Gold Race. Laurens De Plus, Sepp Kuss, Tony Martin, Gesink en Van Aert staan de kopmannen bij in juli.

In de Giro wordt Bennett de uitgespeelde man voor het klassement, met ondersteuning van Antwan Tolhoek, Koen Bouwman en Lennard Hofstede. Groenewegen krijgt zijn sprinttrein mee in Italië. Zoals eerder al bekend werd gemaakt zal Kruijswijk de honneurs waarnemen in de Vuelta als het gaat over het algemeen klassement. (foto: Jumbo-Visma)

Klik hier voor het de grote ronde-selecties van Jumbo-Visma in 2020.

Klik hier voor de planning van de Jumbo-Visma-kopmannen in 2020.

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

henkwijlhuizen
20 Dec 2019 om 17:44

Dat wordt genieten.

Poelwinst
20 Dec 2019 om 14:42

Dumoulin is op dit moment al helemaal genezen van zijn knieblessure.

Reageer


Meer nieuws