Lopez belooft vuurwerk in Tour de France: 'Tourzege van Bernal was saai' Tour de France

Lopez belooft vuurwerk in Tour de France: 'Tourzege van Bernal was saai'

Door Bram van der Ploeg 08 januari 2020 | 15:48


Miguel Angel Lopez kijkt enorm uit naar het nieuwe wielerseizoen. De Colombiaan gaat eindelijk zijn debuut maken in de Tour de France en kijkt in gesprek met AS vooruit naar wat komen gaat in de komende zomer. 

Lopez reed vooralsnog twee keer de Giro d'Italia en vier keer de Vuelta a Espana. In 2018 werd hij in beide rondes derde, meteen ook zijn enige twee podiumplaatsen in een grote ronde. Daar tellen we twee ritzeges in de Vuelta van 2017 bij op en de witte jongerentrui in de Giro in 2018 en 2019. Op papier lijkt hij zodoende klaar voor de stap naar de Tour. Astana speelt de klimmer voor het eerst uit, mede omdat Jakob Fuglsang naar de Giro gaat.

'Iedereen zegt dat de Tour iets anders is. De laatste jaren gingen we voor Fuglsang en dat vond ik geen probleem. Maar ik denk dat in 2020 het parcours goed is voor mij en dus wil ik ervoor gaan, ook al ken ik de race niet', zo vertelt Lopez. In de stressvolle zomer kunnen we alvast aanvallen verwachten. 'Dat heb ik sinds mijn jeugd altijd graag gedaan. Ik hou ervan om te winnen na een aanval, in plaats van te wachten tot de laatste kilometer. En ik denk dat het publiek dat ook graag ziet. De Tourzege in 2019 van Bernal was een historische gebeurtenis voor Colombia, maar ik vond dat de concurrentie in de laatste dagen ontbrak. Er werd weinig aangevallen en het was saai.'

Miguel Angel Lopez met sterke ploeg naar de Tour

Lopez gaat er alles aan doen om dat beeld te veranderen. 'Ik weet niet of het lukt, je moet er wel de benen voor hebben. Het heeft geen zin als je na een paar meter weer wordt teruggepakt en je leeg bent.' In dat geval kan hij met Luis Leon Sanchez, Omar Fraile, Gorka en Ion Izagirre, Oscar Rodriguez en Alex Aranburu rekenen op een sterke klimploeg. 'Om een ronde van drie weken te winnen, moet je de sterkste zijn en je moet het geluk van een kampioen hebben.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws