Van der Poel hoopt nu naar Tour te mogen: 'Sta daar zeker voor open' Tour de France

Van der Poel hoopt nu naar Tour te mogen: 'Sta daar zeker voor open'

Door Wilbert van der Velde 06 april 2020 | 08:05


Mathieu van der Poel heeft zijn zinnen gezet op de Tour de France van dit jaar. Dat vertelt hij in een interview met Sporza. Door het uitstel van de Olympische Spelen vanwege het coronavirus ziet de Nederlander de Tour van dit jaar als mogelijk alternatief. 

Hoewel de wildcards voor de Tour de France al bekend zijn en Alpecin-Fenix niet één van de gelukkigen is, hoopt Van der Poel dat de tourorganisatie misschien een uitzondering voor hem maakt. ‘Als de Tour dit jaar nog gereden wordt, dan kunnen we misschien lobbyen om daar nog binnen te geraken. Ik denk dat we een uitzonderlijke Ronde van Frankrijk zouden krijgen met heel veel andere type renners. Ik zou daar zeker voor open staan.’

De kans dat de ASO een extra wildcard toekent is klein, maar er zijn stemmen in het peloton die opperen voor een losser beleid ten aanzien van het aantal deelnemers. Het aantal koersmogelijkheden is immers door de coronacrisis flink afgenomen.

Van der Poel: 'Olympische droom zeker nog niet weg'

Aanvankelijk was de Tour de France van dit jaar geen optie omdat Van der Poel zich volledig zou richten op de Olympische Spelen, waar goud op het mountainbiken het grote doel was. De Tour zou dan bestemd zijn voor 2021. Vanwege de coronacrisis is echter alles veranderd. ‘We moeten ons aanpassen, want die olympische droom is zeker nog niet weg. Volgend jaar ga ik normaal gezien mountainbiken.’

Naast de Tour de France hoopt Van der Poel dit jaar ook nog wat klassiekers te kunnen rijden. ‘Ik vang ook wel geruchten op over een Ronde van Vlaanderen in het najaar, maar ik pin me nergens op vast. Ik wacht tot het definitief is en dan kunnen we weer opbouwen.' (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws