Alpecin-Fenix

Dit is de pagina over Alpecin-Fenix Het is een Belgische wielerploeg die zowel actief is op de weg als op het veld. Mathieu van der Poel is de grote ster van de ploeg, bij de dames is dat Ceylin del Carmen Alvarado. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Alpecin-Fenix.

Alpecin-Fenix

Gebouwd rond Van der Poel, schitteren op de weg en in het veld

Alpecin-Fenix is een uniek wielerteam. Waar ploegen zich normaal gesproken toeleggen op of het wegwielrennen of op het veldrijden, doet Alpecin-Fenix aan beide. Van september tot en met februari zijn de renners doorgaans actief in het velrijden, terwijl in de zomer en lente deelgenomen wordt aan de wegkoersen. Dat ging eerst onder de naam van Corendon-Circus, maar Alpecin en Fenix namen in 2020 over als sponsoren. 

De ploeg staat bekend om haar oog voor talent. De renners zijn doorgaans erg jong en stromen via Alpecin-Fenix door naar de wat grotere formaties in de WorldTour. Eén van de bekendste renners is Mathieu van der Poel, die symbool staat voor de manier van werken van het team. De Nederlander rijdt de ene helft van het jaar in het veldrijden en de andere helft van het jaar op de weg. Op beide disciplines behoorlijk succesvol overigens, aangezien Van der Poel bijna verantwoordelijk is voor een groot deel van de  gewonnen prijzen van Alpecin-Fenix. Denk daarbij aan het WK veldrijden, de Ronde van Vlaanderen en Strade Bianche. Ook is Van der Poel met zijn ploeg actief in het mountainbiken. 

Alpecin-Fenix wordt sterker in de breedte

In het seizoen 2020 won Alpecin-Fenix als procontinentale ploeg voor het eerst in z'n geschiedenis de UCI Europe Tour, waarmee het voor 2021 startbewijzen afdwong voor alle grote WorldTour-wedstrijden. Christoph en Philip Roodhooft besloten de beurs te trekken en met extra sponsoren een sterkere selectie te formeren, nog steeds rond Van der Poel. Het wierp z'n vruchten af, want mede dankzij Tim Merlier, Jasper Philipsen en Van der Poel eindigde Alpecin-Fenix het jaar 2021 met maar liefst 33 zeges. Het was het hoogste aantal voor een procontinentale ploeg ooit. Logischerwijs won de ploeg andermaal de UCI Europe Tour, goed voor opnieuw alle startbewijzen in 2022. 

Selectie Alpecin-Fenix 2022

 1. Sjoerd Bax
 2. Tobias Bayer
 3. Maurice Ballerstedt
 4. Alex Bogna
 5. Dries De Bondt
 6. Floris De Tier
 7. Silvan Dillier
 8. Sam Gaze
 9. Michael Gogl
 10. Jimmy Janssens
 11. Alexander Krieger
 12. Senne Leysen
 13. Jakub Mareczko
 14. Tim Merlier
 15. Xandro Meurisse
 16. Stefano Oldani
 17. Jasper Philipsen
 18. Edward Planckaert
 19. David van der Poel
 20. Mathieu van der Poel
 21. Jonas Rickaert
 22. Oscar Riesebeek
 23. Kristian Sbaragli
 24. Robert Stannard
 25. Lionel Taminiaux
 26. Scott Thwaites
 27. Fabio Van den Bossche
 28. Guillaume Van Keirsbulck
 29. Gianni Vermeersch
 30. Julien Vermote
 31. Jay Vine

Officiële website Alpecin-Fenix

Alpecin-Fenix Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties