Alpecin-Fenix

Dit is de pagina over Alpecin-Fenix Het is een Belgische wielerploeg die zowel actief is op de weg als op het veld. Mathieu van der Poel is de grote ster van de ploeg, bij de dames is dat Ceylin del Carmen Alvarado. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Alpecin-Fenix.

Alpecin-Fenix

Gebouwd rond Van der Poel, schitteren op de weg en in het veld

Alpecin-Fenix is een uniek wielerteam. Waar ploegen zich normaal gesproken toeleggen op of het wegwielrennen of op het veldrijden, doet Alpecin-Fenix aan beide. Van september tot en met februari zijn de renners doorgaans actief in het velrijden, terwijl in de zomer en lente deelgenomen wordt aan de wegkoersen. Dat ging eerst onder de naam van Corendon-Circus, maar Alpecin en Fenix namen in 2020 over als sponsoren. 

De ploeg staat bekend om haar oog voor talent. De renners zijn doorgaans erg jong en stromen via Alpecin-Fenix door naar de wat grotere formaties in de WorldTour. Eén van de bekendste renners is Mathieu van der Poel, die symbool staat voor de manier van werken van het team. De Nederlander rijdt de ene helft van het jaar in het veldrijden en de andere helft van het jaar op de weg. Op beide disciplines behoorlijk succesvol overigens, aangezien Van der Poel bijna verantwoordelijk is voor een groot deel van de  gewonnen prijzen van Alpecin-Fenix. Denk daarbij aan het WK veldrijden, de Ronde van Vlaanderen en Strade Bianche. Ook is Van der Poel met zijn ploeg actief in het mountainbiken. 

Selectie Alpecin-Fenix 2021

Edward Andersen
Tobias Bayer
Dries De Bondt
Floris De Tier
Laurens De Vreese

Silvan Dillier
Roy Jans
Jimmy Janssens

Alexander Krieger
Senne Leysen
Marcel Meisen
Tim Merlier
Xandro Meurisse

Sacha Modolo
Jasper Philipsen
Edward Planckaert

Alexander Richardson
Jonas Rickaert
Oscar Riesebeek
Kristian Sbaragli
Diether Sweeck
Lionel Taminiaux

Scott Thwaites
Ben Tulett
Petr Vakoc
Guillaume Van Keirsbulck 
David van der Poel
Mathieu van der Poel

Otto Vergaerde
Gianni Vermeersch
Julien Vermote
Louis Vervaeke

Jay Vine
Philipp Walsleben

Officiële website Alpecin-Fenix

Alpecin-Fenix nieuws

Lees al het laatste nieuws over Alpecin-Fenix

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties