Alpecin-Fenix

Dit is de pagina over Alpecin-Fenix Het is een Belgische wielerploeg die zowel actief is op de weg als op het veld. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Alpecin-Fenix.

Alpecin-Fenix is een uniek wielerteam. Waar ploegen zich normaal gesproken toeleggen op of het wegwielrennen of op het veldrijden, doet Alpecin-Fenix aan beide. Van september tot en met februari zijn de renners doorgaans actief in het velrijden, terwijl in de zomer en lente deelgenomen wordt aan de wegkoersen. 

Mathieu van der Poel

De ploeg staat bekend om haar oog voor talent. De renners zijn doorgaans erg jong en stromen via Alpecin-Fenix door naar de wat grotere formaties in de WorldTour. Eén van de bekendste renners is Mathieu van der Poel, die symbool staat voor de manier van werken van het team, dat in 2019 nog Corendon-Circus heette. De Nederlander rijdt de ene helft van het jaar in het veldrijden en de andere helft van het jaar op de weg. Op beide disciplines behoorlijk succesvol overigens, aangezien Van der Poel bijna verantwoordelijk is voor een groot deel van de  gewonnen prijzen van Alpecin-Fenix.

Alpecin-Fenix nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties