Alpecin-Fenix

Dit is de pagina over Alpecin-Fenix Het is een Belgische wielerploeg die zowel actief is op de weg als op het veld. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Alpecin-Fenix.

Alpecin-Fenix

Alpecin-Fenix maakt indruk met andere aanpak

Alpecin-Fenix is een uniek wielerteam. Waar ploegen zich normaal gesproken toeleggen op of het wegwielrennen of op het veldrijden, doet Alpecin-Fenix aan beide. Van september tot en met februari zijn de renners doorgaans actief in het velrijden, terwijl in de zomer en lente deelgenomen wordt aan de wegkoersen. Ook heeft het mountainbiken hoog in het vaandel staan, met Mathieu van der Poel en Ceylin del Carmen Alvarado als speerpunten.

Door deze mix boekt de ploeg, eerder bekend onder de naam Corendon-Circus, veel succes. Van der Poel is al jaren de vedette in het veld en hij won ook al op de mountainbike, in aanloop naar de Olympische Spelen. Op de weg won hij voor zijn ploeg onder meer in de Amstel Gold Race, de Ronde van Vlaanderen en de Brabantse Pijl. Alvarado is bij de vrouwen het gezicht van de ploeg, ook zij combineert drie disciplines. In 2020 werd Alpecin-Fenix winnaar van de Europe Tour van de UCI, waardoor het in 2021 automatisch startrecht kreeg in alle grote wedstrijden. 

Selectie Alpecin-Fenix 2021

Edward Anderson
Tobias Bayer
Dries De Bondt
Floris De Tier

Silvan Dillier
Jimmy Janssens
Alexander Krieger
Senne Leysen
Marcel Meisen
Tim Merlier
Xandro Meurisse

Sacha Modolo
Jasper Philipsen
Edward Planckaert

David van der Poel
Mathieu van der Poel

Alexander Richardson
Jonas Rickaert
Oscar Riesebeek
Kristian Sbaragli
Diether Sweeck
Lionel Taminiaux

Scott Thwaites
Ben Tullett
Petr Vakoc
Otto Vergaerde
Gianni Vermeersch

Louis Vervaeke
Philipp Walsleben  
Jay Vine

Bekijk de officiële website van Alpecin-Fenix

Alpecin-Fenix nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties