Formolo rijdt rit uit met sleutelbeenbreuk, daarna abandon; Skujins ontbloot Tour de France

Formolo rijdt rit uit met sleutelbeenbreuk, daarna abandon; Skujins ontbloot

Door Lex Kersten 08 september 2020 | 20:47


De tiende etappe van de Tour de France heeft een golf aan valpartijen opgeleverd. Vanaf de start werd er hard gereden, door de constante vrees voor waaiers. Twee flinke crashes leverde grote slachtoffers op.

Roche en Skujins liggen open na vroege crash

De misère begon op honderd kilometer van het einde, toen een renner van Team Sunweb in de buik van het peloton naar links viel en hij nam veel renners mee. Sunweb was getroffen, met ook Nicolas Roche en Robert Gesink erbij. Sam Bewley van Mitchelton-Scott viel in de sloot en moest de koers verlaten.

De crash had veel impact, omdat er in die fase net hard werd doorgereden vanwege de harde wind in open veld. Toms Skujins van Trek-Segafredo zagen we niet veel later met een bijna volledig ontbloot achterwerk in het peloton rijden. 

Formolo rijdt uit ondanks sleutelbeenbreuk, Martin en Pogacar even op achterstand

Op 65 kilometer van de meet werd er opnieuw hard gevallen. Een vluchtheuvel bracht onder meer Davide Formolo hard tegen de grond. De Italiaanse luxe-knecht van Tadej Pogacar stond lang langs de kant en lag aan alle kanten helemaal open. Hij vervolgde zijn tocht wel weer, met een van pijn verbeten gezicht. Na afloop bleek dat Formolo zijn sleutelbeen had gebroken en dus naar huis kon. 'Hopelijk is hij over vijf tot zes weken terug in competitie', meldt Jeroen Swart van UAE Team Emirates.

Pogacar zelf lag er net als Guillaume Martin (Cofidis) en Bryan Coquard (B&B) ook bij, maar zij hadden ogenschijnlijk weinig schade. Pogacar zat vrij snel weer op de fiets en keerde met ogenschijnlijk weinig schade snel terug in het peloton. Martin had zijn hele ploeg van Cofidis om hetzelfde effect te bereiken. Later in de etappe ging ook Warren Barguil van Arkéa-Samsic tegen de grond. Bij hem bleef het bij een struikelpartij. 

(foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws