Bernal reageert op kritiek: 'Ik won de Tour al, dat kan niemand veranderen' Tour de France

Bernal reageert op kritiek: 'Ik won de Tour al, dat kan niemand veranderen'

Door Wesley van Bavel 14 september 2020 | 21:25


Vorig jaar nog de Tour de France winnen, dit jaar lijkt hij roemloos ten onder te gaan. Egan Bernal verloor op de Grand Colombier maar liefst zeven minuten. Op de website van zijn INEOS Grenadiers vertelt hij over zijn inzinking en zijn gevoelens daarbij.

Voor Bernal lijkt het alleen maar beter te kunnen worden. 'Ik voel me een beetje beter vandaag. Meer ontspannen. Ik heb geen spijt van iets dat ik gedaan heb zondag, of tijdens het hele seizoen. Elke etappe heb ik mijn uiterste best gedaan. We gaven alles voor deze wedstrijd, de droom die we hadden na vorig seizoen', vertelt de eerlijke Colombiaan.

Het lossen kwam voor de jonge klimmer niet als een verrassing. 'Ik gaf alles wat ik had. Vanaf de eerste klim van de dag, tot aan de finale. De hele dag heb ik geleden. Op de eerste klim moest ik al bijna lossen, maar ik wilde blijven vechten. Tot het moment van lossen kwam. Dat was het. Ik kan het niet veranderen, dat is wielrennen...'

Bernal blijft trots: 'Niemand kan mij de Tourzege van vorig jaar afnemen'

De Tourwinnaar van vorig jaar laat zich niet zomaar aan de kant zetten. 'Ik heb de Tour al eens gewonnen en dat kan niemand mij afnemen. Ik ben de eerste Colombiaan die dat wist te doen. Ik ben erg trots op wat ik vorig jaar gedaan heb. Toen ik 22 was, wist ik de Tour al te winnen. Daar ben ik blij mee. Ik zal proberen opnieuw winnen. Ik blijf hongerig voor nieuwe zeges in wedstrijden. Maar als ik nooit meer win, kan niemand mij het afnemen dat ik al eens won', aldus Bernal. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws