Porte op het eindpodium: 'Hiervoor heb ik de geboorte van mijn dochter gemist' Tour de France

Porte op het eindpodium: 'Hiervoor heb ik de geboorte van mijn dochter gemist'

Door Tom van der Salm 19 september 2020 | 20:00


Richie Porte op het eindpodium van de Ronde van Frankrijk. Na zoveel jaren van crashes, pech, opofferingen en drama lukte het de Tasmaniër dan eindelijk. 'Ik ben over the moon, die foto van mij op het eindpodium gaat aan de muur thuis.'

De renner van Trek-Segafredo mistte de geboorte van zijn dochter gedurende deze Tour, wat de uiteindelijke prestatie alleen maar zoeter maakt. 'Dat was de grootste opoffering van mijn leven, maar je doet het er toch voor. Mijn vrouw zei: als ik je achteraan zie rijden, ben ik boos. Dit is ongelofelijk, die foto van mij op het podium gaat na mijn loopbaan aan de muur', aldus de zielsgelukkige Porte tegenover ITV Cycling.

Porte vertrekt na dit lopende seizoen bij Trek-Segafredo (waarschijnlijk naar INEOS), maar wil zijn ploeg bedanken. 'Ze hebben het geweldig gedaan. Ik had de wereldkampioen, Mads Pedersen, als bodyguard en ze hebben mij allemaal de hele ronde gesteund.' Dat Porte in de schaduw staat van de strijd tussen Pogacar en Roglic, deert hem op het moment niet. 'Roglic had het verdiend om de Tour te winnen, maar wat Pogacar vandaag doet: imponerend. Dat is de toekomst.' (foto: Sirotti)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws