Blessure-overzicht etappe 11 | Izagirre breekt sleutelbeen, Zakarin een rib Tour de France
Tour de France

Blessure-overzicht etappe 11 | Izagirre breekt sleutelbeen, Zakarin een rib

Blessure-overzicht etappe 11 | Izagirre breekt sleutelbeen, Zakarin een rib

Hoewel de elfde etappe van de Tour de France grotendeels een rustig verloop kende, waren er toch weer valpartijen en uitvallers. In de Leiderstrui verzamelt de medische ongemakken.

Mühlberger uitgeput

Gregor Mühlberger kwam tijdens de elfde etappe niet ten val, maar voelde zich overduidelijk niet goed. De Oostenrijker moest in de vlakke etappe namelijk uit het peloton lossen en kort daarna kon hij zelfs niet meer verder. Wat er precies met hem aan de hand is, blijft vooralsnog onduidelijk. Volgens zijn ploeg BORA-hansgrohe was hij simpelweg compleet uitgeput.

Toestand Izagirre vooralsnog onbekend

De Bask van Astana, Ion Izagirre, kwam in de finale van de etappe zwaar ten val en was gedwongen om af te stappen. Volgens zijn ploeg is hij na de etappe onderzocht in het ziekenhuis van Poitiers. Daaruit bleek dat hij een breuk in zowel zijn rechtersleutelbeen als in een middenhandsbeentje heeft opgelopen. Verder heeft de renner van Astana ook hechtingen in zijn wang en kin. Izagirre blijft voor een nacht ter observatie in het ziekenhuis.

Rojas gebutst, Zakarin breek rib

Ook José Joaquín Rojas van Movistar kwam hard ten val. Volgens de Spaanse ploeg liep de Spanjaard kneuzingen aan zijn rug en armen op. Daarnaast heeft hij ook schaafwonden aan zijn rechterdij. Rojas kan vooralsnog donderdag gewoon starten.

In de neutralisatie van de etappe kwam Ilnur Zakarin (Team CCC) ten val. Zijn ploeg geeft een dag na de val duidelijkheid: Zakarin heeft een rib gebroken. Hij zal wel van start gaan in de twaalfde etappe, alvorens wordt gekeken hoe de breuk zich ontwikkelt. (Foto: Insta Zakarin)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws