BORA-hansgrohe in zak en as voor Tour de France na valpartijen Tour de France
Tour de France

BORA-hansgrohe in zak en as voor Tour de France na valpartijen

BORA-hansgrohe in zak en as voor Tour de France na valpartijen

BORA-hansgrohe zit in de problemen met hun selectie voor de Tour de France, zo meldt ploegleider Enrico Poitschke aan Radsport-news. De ploeg zag hun renners voor de Tour bij verschillende valpartijen afgelopen weekend geblesseerd raken.

'Het is een drama dat dit zo kort voor de Tour begint', zo vertelt Poitschke over de val van Gregor Mühlberger en Emanuel Buchmann in het Critérium du Dauphiné. 'Ze waren uitstekend in vorm en hebben niks fout gedaan bij hun val. Het waren andere renners die voor ze vielen. Ze hadden geen enkele kans en hebben een zware klap te verduren gekregen. Gelukkig hebben ze niks gebroken, maar het kan dagen duren voordat ze hersteld zijn en opnieuw kunnen trainen. Dit is een flinke aderlating voor de Tour.'

Daarnaast brak Maximillian Schachmann bij een aanrijding met een auto in de Ronde van Lombardije zijn sleutelbeen. 'We weten niet hoe snel hij kan revalideren en weer kan trainen. We weten alleen dat we maar twee weken tot de Tour hebben. Dit is een heel groot vraagteken voor ons.'

BORA-hansgrohe: 'We moeten realistisch blijven'

'We moeten realistisch blijven', stelt de ploegleider. 'Als drie van onze beste coureurs niet kunnen trainen door een val, kun je niet verwachten dat ze de Tour op topniveau rijden. We gaan ons best doen, want ze zijn nog altijd gemotiveerd. Helaas moeten we de situatie accepteren zoals die is.' (Foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws