Curvers verwacht Dumoulin gewoon in topvorm: 'Tom is een fenomeen' Tour de France
Tour de France

Curvers verwacht Dumoulin gewoon in topvorm: 'Tom is een fenomeen'

Curvers verwacht Dumoulin gewoon in topvorm: 'Tom is een fenomeen'

Roy Curvers denkt dat Tom Dumoulin ondanks een lange afwezigheid komende zomer gewoon top kan zijn in de Tour de France. De Nederlander is hersteld van een knieblessure en bijna hersteld van een darmparasiet, daarna verwacht Curvers mooie dingen.

'Tom is een fenomeen. Wat je denkt dat hij over een jaar zal kunnen, dat kan hij twee maanden later al. In de eerste jaren van zijn ontwikkeling spotte hij met alle wetten', vertelt Curvers in het Algemeen Dagblad. Dat doet Dumoulin nu nog steeds, zo klinkt het. 'Het is een uitzonderlijke categorie: renners die de Tour kunnen winnen. Hij hoort daarbij. Tom heeft toevallig de goede mix van looks, aaibaarheid en menselijkheid.'

Goede vriend Laurens ten Dam is wat minder hoopvol voor Dumoulin in de Tour de France van dit jaar, maar: 'Ik twijfel er niet aan of hij ooit de Tour kan winnen. Maar dit jaar denk ik niet. Roglic staat net een stapje hoger. En dan heb je nog Bernal. Maar Tom mag me verrassen. Ik ging er ook niet vanuit dat hij die Giro zou winnen.' (foto: Wesley van Bavel/In de Leiderstrui)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws