Dumoulin kan rusten na 'elke dag koers': 'Normaal twee sukkels vooraan' Tour de France
Tour de France

Dumoulin kan rusten na 'elke dag koers': 'Normaal twee sukkels vooraan'

Dumoulin kan rusten na 'elke dag koers': 'Normaal twee sukkels vooraan'

De Tour de France is 'pas' twee weken aan de gang, maar nu al wordt er door renners gesproken van 'de zwaarste Tour in jaren'. Tom Dumoulin ziet dat er amper rustige dagen zijn en zal daarom genieten van de tweede rustdag.

'Normaal heb je een eerste week die je eigenlijk gewoon niet voelt, omdat er veel sprintritten zijn', legt Dumoulin uit aan het AD. 'Dan rijden er twee sukkels vooraan, rijd je de hele dag heel rustig en dan is het in de laatste vijftig kilometer hectisch. Dan kom je met tweehonderd watt gemiddeld over de finish. Nu is het elke dag koers, écht gas geven.'

Gas geven: dat is iets wat Dumoulin zelf ook deed voor ploeggenoot Primoz Roglic op de flanken van de Grand Colombier in etappe vijftien. Tegenover de Nederlandse krant spreekt hij uit dat hij op de rustdag daarom even 'helemaal niks' gaat doen. Of hij een rondje gaat fietsen, laat hij over aan de vraag hoe hij wakker wordt.

Roche: 'Meer pijn door Jumbo-trein dan INEOS-trein'

Echter, Dumoulin en zijn ploeg, Jumbo-Visma, zijn zelf ook debet aan het feit dat renners het ervaren als een zware Tour. Dat vertelt Nicholas Roche: 'Bij Jumbo willen ze ook ritten winnen. Het idee is hetzelfde als bij Team INEOS: de race controleren. Maar ik heb meer pijn geleden met de Jumbo-Trein dan met de INEOS-trein. Die reed om energie te besparen en was zo in controle. Jumbo legt haar wil op om het peloton uit te dunnen.' (Foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws