Dumoulin waakt voor Pogacar: 'Kan zomaar omslaan in derde week' Tour de France
Tour de France

Dumoulin waakt voor Pogacar: 'Kan zomaar omslaan in derde week'

Dumoulin waakt voor Pogacar: 'Kan zomaar omslaan in derde week'

Tom Dumoulin lijkt sterker en sterker te worden. In de laatste vijf kilometer van de Grand Colombier in de vijftiende etappe van de Tour de France ontnam hij de aanvalslust van de concurrentie door een straf tempo voor zijn kopman Primoz Roglic te zetten. ‘Ja ik was goed’, drukt Dumoulin zich nog voorzichtig uit in gesprek met de NOS.

Hoewel Dumoulin zondag sterk voor de dag kwam, benadrukt hij dat het de afgelopen weken verre van geweldig ging. ‘Ik heb best wel een moeilijke week achter de rug. Het was niet elke dag feest, gelukkig ging het vandaag wel goed.’ Naast Dumoulin was de rest van Jumbo-Visma ook zeer sterk. ‘We waren collectief supersterk en dat was mooi om te zien. Alleen jammer dat we net de etappewinst mislopen.’ Volgens Dumoulin ging Roglic misschien iets te vroeg. ‘Hij ging op ongeveer vijfhonderd meter van de finish. Dat had hij misschien niet moeten doen, maar dat is achteraf.’

Het grote tijdsverlies van Egan Bernal was misschien wel het meest opvallende van de dag. Dumoulin was zelf ook enigszins verrast. ‘We hoorden dat hij het al zwaar had op de eerste klim van de dag en dat hij aan het staartje hing. Michal Kwiatkowski is volgens mij ook naar de auto gegaan om iets van pijnstilling te halen. We dachten echter: we zien het wel, want het kan ook een spel zijn. Maar dat bleek van niet, misschien had hij weer last van zijn rug, ik weet het niet.’

Dumoulin: 'Pogacar blijkt vandaag een beetje sterker'

Voorlopig ziet het er voor Jumbo-Visma goed uit met een sterke Roglic in de gele trui. Er is echter nog een groot gevaar en dat is Tadej Pogacar. ‘Je ziet dat we vandaag veel zelfvertrouwen hadden, maar toch blijkt Pogacar net een beetje sterker te zijn. Dus we moeten wel op onze hoede blijven, want het kan zomaar omslaan in de derde week. (Foto: Sirotti)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws