Roglic over de Tour de France: ‘Zou mooi zijn als mensen ervan kunnen genieten’ Tour de France
Tour de France

Roglic over de Tour de France: ‘Zou mooi zijn als mensen ervan kunnen genieten’

Roglic over de Tour de France: ‘Zou mooi zijn als mensen ervan kunnen genieten’

Het online fietsen wil bij Primoz Roglic nog niet helemaal vlotten. Hij kon niet aan de eerste etappe van de Jumbo-Visma eCompetition meedoen vanwege een kapotte fietstrainer en zondag kende hij in de tweede etappe bij de start alweer mechanische pech.

Hoewel hij dus geen rol van betekenis kon spelen tijdens de wedstrijd, had hij wel tijd voor een interview tijdens de uitzending van de Team Jumbo-Visma eCompetition. Roglic verblijft in zijn thuisland Slovenië en ook daar worden de coronamaatregelen steeds een beetje meer versoepeld. ‘Het gaat steeds beter hier, winkels gaan open, mensen gaan weer aan het werk en ik mag hier gewoon buiten fietsen’, aldus de winnaar van de Vuelta a Espana 2019.

Roglic zijn doel voor dit jaar blijft uiteraard de Tour de France. Hoewel het doorgaan nog erg onzeker is, heeft de nieuwe wielerkalender van de UCI wel voor meer optimisme bij de Sloveen gezorgd. ‘Nu kunnen we daar naartoe werken. Ik hoop dat er een Tour komt, maar het is niet aan mij om te bepalen of deze wedstrijd doorgaat. Je moet altijd van het beste uitgaan. Het zou mooi zijn wanneer de mensen van deze wedstrijd kunnen genieten.’ Foto: Wesley van Bavel / In de Leiderstrui)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws