[Update] Mollema baalt vanuit ziekenhuis: 'Mijn ritten moesten nog komen' Tour de France
Tour de France

[Update] Mollema baalt vanuit ziekenhuis: 'Mijn ritten moesten nog komen'

[Update] Mollema baalt vanuit ziekenhuis: 'Mijn ritten moesten nog komen'

(11 september 2020) Bauke Mollema heeft de Tour de France vrijdag moeten verlaten. De Nederlander van Trek-Segafredo ging onderuit in de dertiende etappe, samen met onder meer Romain Bardet en Nairo Quintana.

Mollema, die dertiende stond in het klassement, viel in een flauwe bocht naar rechts. Hij bleek de zwaarst getroffen man, met naar verluidt een gebroken pols, zijn ploeg Trek-Segafredo aan het AD. Een scan moet de definitieve schade bepalen. Bardet viel ook hard, maar kon uiteindelijk door. Ook Quintana kwam goed weg.

Video: Mollema valt hard in Tour de France

Update - 12 september 2020 (9.16 uur): 'Seizoen Mollema waarschijnlijk ten einde'

De ploeg van Bauke Mollema meldt op Twitter dat de operatie die hij heeft ondergaan perfect is verlopen. Hij zal later vandaag naar huis gaan om aan zijn herstel te beginnen. De ploeg verwacht een hersteltijd van zes weken, maar Trek-Segafredo zegt er eerlijk bij dat ze niet verwachten dat Mollema dit seizoen nog in actie komt. De pols en de ellepijp van de renner zijn gebroken bij zijn val.

Update II - 12 september 2020 (14.39 uur): Mollema baalt: 'Mijn ritten kwam nog'

De NOS heeft met Bauke Mollema in het ziekenhuis kunnen bellen. Hij wist dat zijn botten braken toen hij viel. 'Ik dacht nog even dat ik een gunstige landing kon maken in de bosjes, maar daaronder lagen allemaal stenen.' Daar baalt hij stevig van. 'Binnen twee seconden ligt je Tour in duigen en het hele seizoen eigenlijk. Want ik zal niet meer in actie komen.'

Hij was in die Tour de best geklasseerde Nederlander, op een dertiende plaats. 'Ik had niet het gevoel dat ik als dertiende zou finishen. Ik voelde me heel goed, herstelde goed en mijn ritten moesten nog komen. En dan zit je opeens in het ziekenhuis.' (Foto: Sirotti)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws