Van Aert krijgt ruimte in de Tour de France: ‘Ploeg ziet het als een kans’ Tour de France
Tour de France

Van Aert krijgt ruimte in de Tour de France: ‘Ploeg ziet het als een kans’

Van Aert krijgt ruimte in de Tour de France: ‘Ploeg ziet het als een kans’

Hoewel Jumbo-Visma met drie kopmannen vol op de eindzege in de Tour de France mikt, zal er ook ruimte zijn voor Wout van Aert om een etappe te winnen. Dat vertelde hij aan Het Laatste Nieuws.

Van Aert zijn rol in de Tour de France zal voornamelijk bestaan uit het ondersteunen van Primoz Roglic, Steven Kruijswijk en Tom Dumoulin. ‘Ik en Tony (Martin, red.) zijn de jongens die op het vlakke het werk zullen moeten doen.’ Van Aert zal zich echter niet alleen hoeven bezig te houden met knechten. ‘Als de kans zich aandient mag ik mijn kans gaan in de overgangsritten en sprints met een kleine groep. Het is mooi dat de ploeg het als een kans ziet. Dan is het voor mij ook veel leuker om op de andere dagen alles te geven voor de kopmannen.’

Naast de Tour de France zijn ook de WK tijdrijden een belangrijk doel voor Van Aert. Er is alleen nog veel twijfel over waar en wanneer het WK zal plaatsvinden. Een WK wielrennen in Zwitserland lijkt steeds onwaarschijnlijker en een verplaatsing naar Qatar in november behoort tot de mogelijkheden. De renner van Jumbo-Visma ziet dat alleen niet zitten. ‘Ik vind dat het wielerseizoen nu al erg lang doorgaat. Als ze nu nog het WK in Qatar er aan vast plakken, dan wordt het wel heel lang. Het komt dan te veel in het gedrang met de voorbereiding op volgend seizoen.’ (Foto: Wesley van Bavel/In de Leiderstrui)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws