Worst op imponerende wijze naar winst in wereldbeker Bern, Alvarado tweede Veldrijden

Worst op imponerende wijze naar winst in wereldbeker Bern, Alvarado tweede

Door Jannick van der Hooft 20 oktober 2019 | 13:49


Annemarie Worst heeft op imponerende wijze de Wereldbeker veldrijden in Bern gewonnen. Al vroeg in de wedstrijd sloeg zij een kloof met de rest van het veld en niemand zag haar nog terug.

Het was de derde wedstrijd in de strijd om de wereldbeker veldrijden. Na de eerste twee crossen in de Verenigde Staten was het Katarina Nash die de leiding in het klassement had, maar veel toppers hadden het weekend aan de andere kant van de Atantische Oceaan aan zich voorbij laten gaan. De kans was dus groot dat de fans een andere wedstrijd te zien zouden krijgen.

Direct vanaf de eerste ronde nam Annemarie Worst het initiatief. Na twee rondes had zij al een flink gat geslagen op de eerste achtervolgster, Ceylin del Carmen Alvarado. De renster van Corendon-Circus had op haar beurt weer een geruststellende voorsprong op Anna Kay. Halverwege de wedstrijd leek de uitslag al op slot te liggen.

Weinig spanning, veel overmacht

Met nog twee rondes te gaan had Worst nog altijd een voorsprong van meer dan een halve minuut op Alvarado. Kay had zichzelf wellicht iets overschat, want zij verloor wel wat van heet voorsprong op de andere rensters. Zij werd op de hielen gezeten door Kaitlin Keough en Yara Kastelijn.

Zonder ook maar één keer echt in de problemen te komen, soleerde Worst naar de zege. Achter haar veranderde er helemaal niets meer. Alavarado en Kay eindigden respectievelijk op plek twee en drie. De verschillen waren groot: nummer vier Keough strandde al op meer dan een minuut achterstand van Worst.

Worst nog onzichtbaar in klassement

Worst was geen bedreiging voor Nash voor de leiding in het klassement om de wereldbeker. De Tsjechische bleef door haar sterke optreden in de Amerikaanse crossen bovenaan staan, voor Maghalie Rochette. Maud Kaptheijns is de beste Nederlandse, zij bezet de vijfde plaats.

(Foto: Joren Ooms / In de Leiderstrui)

Uitslag wereldbeker veldrijden Bern 2019 vrouwen

1. Annemarie Worst
2. Ceylin del Carmen Alvarado +0.33
3. Anna Kay +0.56
4. Kaitlin Keough +1.09
5. Yara Kastelijn +1.20
6. Kate Compton +1.26
7. Katerina Nash +1.42
8. Sanne Cant +1.50
9. Eva Lechner +1.53
10. Laura Verdonschot +2.01


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws