[Update] Nieuw hoofdstuk in veldritsoap: Wereldbekerlicentie twee keer zo duur Veldrijden

[Update] Nieuw hoofdstuk in veldritsoap: Wereldbekerlicentie twee keer zo duur

Door Bram van der Ploeg 15 november 2019 | 08:26


(21 oktober 2019) De veldritwereld heeft kritisch gereageerd op de nieuwe opzet van de Wereldbeker in 2020. In dat klassement zullen vanaf 2020 zestien wedstrijden worden georganiseerd en dat terwijl de renners én organisatoren van niets weten. Vooral voor die laatste groep betekent het dat de situatie penibel wordt, want dat betekent een flinke uitbreiding ten opzichte van de negen crossen die nu worden gereden.

‘De deals met grote sponsors worden nu afgesloten. De UCI beloofde ons dat in de zomer alles duidelijk zou zijn. We zijn in oktober en weten niets. We willen de wereldbeker de komende jaren naar Bern blijven brengen, maar op deze manier wordt het elke dag meer onzeker’, zegt Christian Rocha, organisator van de Wereldbeker in Bern tegen Veldritkrant.

Hij kreeg daarin steun vanuit de veldritwereld en met name Sven Nys was fel op Twitter. ‘Organisatoren verdienen meer respect. Wat er nu gebeurt betekent op lange termijn de dood van onze sport. Ik ben blij dat de eerste organisator aan de alarmbel trekt. Wat met de klassiekers op de kalender? Diegem, Zonhoven, Koppenberg, Loenhout, iedereen is zijn datum kwijt of wordt gedwongen goed te betalen om Wereldbeker te worden’, foetert Nys. ‘Het is hoog tijd dat er duidelijkheid komt.’ 

Ook Toon Aerts is ontevreden over de gang van zaken. ‘Wij snakken naar duidelijkheid. Er heerst heel wat onzekerheid bij organisatoren en renners. Hier in Bern kregen we één van de mooiste wedstrijden dit seizoen en wellicht ook met de meeste toeschouwers. Het zou jammer zijn dat we deze door onduidelijkheid zouden verliezen’, zei hij tegen Veldritkrant.

Update - 15 november 2019 (08.22 uur): Wereldbeker veldrijden wordt duurder

De hervorming van de wereldbeker veldrijden in 2020 heeft een nieuw opvallend detail opgeleverd. Nu er in totaal zestien in plaats van negen crossen in de wereldbeker worden verreden, moeten veel organisaties voor hun bestaansrecht mee naar de zondag. Wielerflits vond echter uit dat dit financieel een flinke tegenvaller betekent. De licentievergoeding wordt verdubbeld van 17.500 euro naar 35.000 of zelfs 50.000 euro.

De UCI en Flanders Classics lopen de laatste weken vooral tegen erg veel weerstand aan. Veel crossen willen geen wereldbeker worden en worden daardoor gedwongen om op de zaterdag of al in september op de zondagen te gaan zitten. In het veldrijden vreest men om die reden dat veel crossen zullen verdwijnen. Wordt ongetwijfeld vervolgd... (Foto: Tibo Lodewijckx / In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws