Wederom imposante solozege Worst in heuvelachtige Ethias Cross Beringen Veldrijden

Wederom imposante solozege Worst in heuvelachtige Ethias Cross Beringen

Door Tom van der Salm 26 oktober 2019 | 14:30


Annemarie Worst heeft net als vorige week in Bern een indrukwekkend nummertje opgevoerd bij de Ethias Cross in Beringen. De Europees kampioene was voortdurend bij de pinken en voerde in de voorlaatste ronde de forcing nogmaals op, waarna ze solo naar de streep kon rijden. Geerte Hoeke was een verrassende tweede, Katie Compton werd derde. 

Bij de vierde manche van de Ethias crosscompetitie bij de vrouwen wisten twee veldrijdsters in de tweede ronde afstand te nemen. De Amerikaanse Compton en Europees kampioene Worst bleken beter dan de rest, Hoeke sloop mee in het spoor van de twee. Deze drie dames blonken uit in het klimwerk van Beringen. 

Wie veel bergop moet, moet in de regel ook nog bergaf. De dalende stukken zorgden voor de schifting vandaag, want Worst en Compton wisten Hoeke uiteindelijk af te schudden in een stuk neerwaarts. Hoeke weerde zich kranig, maar in de daaropvolgende ronde bleek het kalf toch verdronken. Hoeke en Compton moesten de sterk rijdende Worst uiteindelijk allebei laten gaan en de Nederlandse kon zodoende soeverein naar de overwinning rijden. (foto: In de Leiderstrui/Joren Ooms)

Uitslag Ethias cross Beringen vrouwen

1. Annemarie Worst
2. Geerte Hoeke
3. Katie Compton
4. Puck Pieterse
5. Kaitlin Keough
6. Anais Grimault
7. Loes Sels
8. Suzanne Verhoeven
9. Bethany Crumpton
10. Karen Verhestraeten


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws