Hermans de betere van pechvogels Aerts en Pidcock bij Ethias cross Beringen Veldrijden

Hermans de betere van pechvogels Aerts en Pidcock bij Ethias cross Beringen

Door Tom van der Salm 26 oktober 2019 | 16:02


Quinten Hermans heeft op knappe manier de eerste Ethias cross in Beringen aan zijn erelijst toegevoegd. De Belg profiteerde van een valpartij van medevluchter Tom Pidcock, die tot aan zijn slipper de sterkste leek. Toon Aerts reed de eerste ronde rond met prikkeldraad aan zijn fiets en kon daardoor ook niet om de zege strijden. Na een inhaalrace wist Aerts nog wel tweede te worden, voor een moegestreden Pidcock. 

Parcoursbouwer Erwin Vervecken wist gisteren met een mooie quote de verschillende nieuwssites te halen. 'Dit is de Alpe d'Huez en Galibier in een cross'. Het was echter aan de renners om dit statement vandaag in het veld te bekrachtigen, bij de nieuwbakken cross van Beringen. De omstandigheden voorspelden in ieder geval een mooi uur koers, met behulp van het veeleisende parcours, het prachtige mijnterrein van Beringen en het mooie herfstzonnetje dat ook op de afspraak was. 

In de eerste ronde op de lastige omloop had Aerts problemen met zijn materiaal, wat hem tot wisselen van fiets dwong en een stuk achteruitsloeg. Ver daarvoor versnelde Pidcock op een van de eerste stukken bergop, met Hermans in zijn spoor. Binnen een mum van tijd wisten de twee lichtgewichten een mooi gat te slaan. 

Pidcock bleef als een malle aan de deur rammelen, maar werd het slachtoffer van zijn eigen dadendrang. De Brit klapte in een nietszeggende bocht op de grond, waardoor Hermans vrij baan kreeg om aan zijn nummertje te beginnen. De jonge hond Pidcock verloor bij zijn val zijn wilde haren en viel terug in een groepje met Aerts en landgenoot Thomas Mein. Pidcock en Aerts gingen nog de strijd met elkaar aan achter een stabiel rijdende Hermans, welke Aerts in zijn voordeel besliste. (foto: In de Leiderstrui/Joren Ooms)

Uitslag Ethias cross Beringen mannen

1. Quinten Hermans
2. Toon Aerts
3. Tom Pidcock
4. Thomas Mein
5. Nicolas Cleppe
6. Tom Meeusen
7. Marcel Meisen
8. Thijs Aerts
9. Jens Adams
10. Pieter-Jan Vliegen


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws