Nederland blijft cross domineren met zege Kastelijn in Superprestige Gavere Veldrijden

Nederland blijft cross domineren met zege Kastelijn in Superprestige Gavere

Door Jannick van der Hooft 27 oktober 2019 | 14:26


Yara Kastelijn zet de Nederlandse hegemonie in het veldrijden bij de vrouwen door met een zege in de Superprestige-cross in Gavere. Met een sterke solo wist zij uit de greep van haar teamgenote Alice Arzuffi te blijven.

Na de imponerende zege van Annemarie Worst een dag eerder wisten de topvrouwen met wie zij rekening moesten houden in de race. Toch bleek al halverwege de race dat zij het op deze dag een stuk lastiger zou gaan krijgen. Met nog drie rondes te gaan ontstond er een kopgroep van drie vrouwen: Ceylin del Carmen Alvarado, Arzuffi en Kastelijn.

Worst was aangewezen op achtervolgen, maar zou op dat moment zelf ook wel al beseft hebben dat de overwinning niet aan haar besteed zou zijn. Ook van wereldkampioene Sanne Cant was totaal geen sprake meer. Ze reed inmiddels al op geruime achterstand van Kastelijn, die op haar beurt afscheid genomen had van haar concurrenten in de kopgroep.

Alvarado moest al het werk opknappen in de achtervolgende groep, omdat Arzuffi logischerwijs het ploegenspel speelde. Op één van de heuveltjes in het parcours probeerde de Italiaanse afstand te nemen van de renster van Corendon-Circus. Met succes, want Alvarado had het hier zichtbaar moeilijk.

Arzuffi leek op stoom te komen, maar de opmars van de Italiaanse bleek te laat te komen. Kastelijn hield probleemloos stand en eindigde zodoende eerste. Alvarado wist nog op een derde plaats te eindigen, op gepaste afstand van het 777-duo. (Foto: Screenshot)

Uitslag Superprestige Gavere vrouwen

1. Yara Kastelijn
2. Alice Arzuffi +0.19
3. Ceylin del Carmen Alvarado +0.36
4. Annemarie Worst +0.42
5. Laura Verdonschot +0.43
6. Anna Kay +0.56
7. Eva Lechner +1.05
8. Inge van der Heijden +1.06
9. Geerte Hoeke +1.16
10. Ellen van Loy +1.37


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws