Kastelijn wervelt naar winst Koppenbergcross, Worst completeert oranje feest Veldrijden

Kastelijn wervelt naar winst Koppenbergcross, Worst completeert oranje feest

Door Bram van der Ploeg 01 november 2019 | 14:30


Yara Kastelijn heeft een loodzware Koppenbergcross gewonnen bij de dames. De 22-jarige Nederlandse van Steylaerts - 777 reed al in de eerste ronde indrukwekkend weg bij de rest en bleef in de modder en regen knap vooruit. Annemarie Worst werd tweede.

Net als in veel eerdere crossen namen de Nederlandse dames meteen het heft in handen. Kastelijn knalde uit de startblokken en ging het best om met de zware omstandigheden. Worst volgde na pech in de beginfase en een fietswissel op gepaste afstand. Worst liep wel wat in toen Kastelijn in de modder even onderuit gleed, maar na twee rondes had Kastelijn een voorsprong van dertien seconden. Alice Maria Arzuffi volgde daar bovenop de Koppenberg op plek drie, met landgenote Eva Lechner in haar wiel.

Terwijl Kastelijn in de derde ronde haar voorsprong uitbreidde, versnelde Arzuffi sterk in de achtergrond. Ze reed weg bij Italiaans kampioene Lechner, waardoor Ceylin del Carmen Alvarado op de vijfde positie niet echt in competitie kwam. De cross lag zodoende bij het ingaan van de slotronde wat in de plooi. Kastelijn kwam op de Koppenberg door op 21 seconden voor Worst en zij had weer een goede voorsprong op Arzuffi.

Toch kregen we nog vuurwerk in de slotfase. Worst ging volle bak in de laatste ronde, terwijl Kastelijn ogenschijnlijk steeds meer kapot zat. De twee Nederlandse dames gingen hard tegen hard richting de voet van de Koppenberg. Op de kasseien omhoog bleef Kastelijn uiteindelijk knap vooruit, en dus moest Worst zich tevreden stellen met plek twee. Arzuffi werd derde, waardoor Steylaerts - 777 het volledige podium in handen nam. (foto: screenshot Eurosport)

Uitslag Koppenbergcross dames 2019

1. Yara Kastelijn
2. Annemarie Worst +0.10
3. Alice Maria Arzuffi +0.41
4. Eva Lechner +0.45
5. Kaitlin Keough +1.20
6. Ceylin del Carmen Alvarado +1.32
7. Alicia Franck +1.59
8. Ellen Van Loy +2.06
9. Anna Kay +2.24
10. Kata Blanka Vas +2.29


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws