Kastelijn neemt kampioenstrui van Worst over na geweldige solo vanaf ronde één Veldrijden

Kastelijn neemt kampioenstrui van Worst over na geweldige solo vanaf ronde één

Door Ward Hilhorst 10 november 2019 | 14:31


Yara Kastelijn heeft op indrukwekkende wijze beslag gelegd op de Europese titel in het veldrijden. In het Italiaanse Silvelle was zij in de eerste ronde al vertrokken, waarna zij een flinke voorsprong wist op te bouwen.

In eerste instantie was het Ellen Van Loy die de andere vrouwen onder druk wist te zetten. Daardoor viel Annemarie Worst even, maar het bleek zonder erg. Kastelijn plaatste een tegenaanval op Van Loy en wist direct een gat te slaan. Worst en Eva Lechner werden gedwongen te achtervolgen. Bij ingang van het tweede van vier rondjes had Kastelijn een voorsprong van tien seconden opgebouwd.

Kastelijn loopt veel uit in tweede ronde

Voor Worst was dit een mentale tik. Al vroeg in de wedstrijd kreeg zij een rode kleur op haar wangen, wat bij haar vaak een slecht teken is gebleken. Toch gaf ze de moed niet op, ze gaf onverminderd gas om dichterbij te komen. Lechner zat echter ook vrij dicht bij haar wiel, dus moest Worst kiezen tussen strijden voor de eerste en de tweede plek. Op het eind van de tweede ronde ging de Italiaanse er namelijk zelfs voorbij. De voorsprong van Kastelijn was bij ingang van de derde ronde opgelopen tot ruim een halve minuut.

De Belgische dames Van Loy en Cant hadden toen al een achterstand van bijna een minuut. Kastelijn leek op dit punt veel te sterk te zijn voor haar concurrentes. De strijd achter haar, tussen Worst en Lechner, was onverminderd spannend. In de derde ronde was het de Italiaanse die een eerste tik wist uit te delen in die strijd. Zij sloeg een gaatje van een handvol seconden op de regerend kampioene.

Laatste ronde kan geen spanning meer brengen

Bij ingang van de slotronde was de achterstand van Lechner en Worst respectievelijk 22 en 27 seconden. Kastelijn mocht dus niet verslappen, omdat Lechner dichterbij kwam. Worst reed in een vrij zwaar verzet, en moest toezien hoe de Italiaanse uitliep in de laatste ronde. Halverwege die slotronde ontstond er bij de 22-jarige Kastelijn al een stiekeme glimlach op haar gezicht. Die lach bleek volkomen terecht, ondanks een kleine struikelpartij in het laatste deel reed ze soeverein naar de zege. (Foto: Screenshot Sporza)

Uitslag EK veldrijden vrouwen

1. Yara Kastelijn
2. Eva Lechner +0.12
3. Annemarie Worst +0.26
4. Maud Kapheijns
5. Laura Verdonschot
6. Sanne Cant
7. Alice Maria Arzuffi
8. Alicia Franck
9. Loes Sels
10. Ellen Van Loy


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws