Van Aert plant met nieuw tricot Jumbo-Visma comeback in het veldrijden Veldrijden

Van Aert plant met nieuw tricot Jumbo-Visma comeback in het veldrijden

Door Gerrit van Loon 30 november 2019 | 11:11


Wout van Aert heeft op een persconferentie zijn terugkeer aangekondigd. 'Als mijn herstel blijft lopen zoals nu, zal ik mijn comeback maken in het veld op 27 december in Loenhout', aldus de renner van Jumbo-Visma die ook het nieuwe veldtricot (foto) aan de pers toonde. 

Van Aert vertelde met een stralende glimlach aan de verzamelde pers dat hij stap voor stap terug aan het komen is na zijn zware val in de Tour de France. Onlangs verkende hij al de kasseien van Parijs-Roubaix en worstelde hij zich door het zand op het strand van Sint-Anneke, waar het Belgische Kampioenschap Veldrijden wordt gehouden.

In Loenhout is de 27e december de DVV Verzekeringen Trofee te winnen. Dat is een Belgisch regelmatigheidscriterium in het veldrijden. Van Aert vindt het dom en onrealistisch om direct over resultaten te praten. Hij is nog niet in topvorm. 'Ik heb nog wat hinder, maar deze comebackdatum is realistisch.' 

Opnieuw renner

'We gaan zien hoe het loopt en maken dan verdere plannen. Ik kijk er in de eerste plaats naar uit om opnieuw renner te kunnen zijn', aldus Van Aert. Hij gaat eerst twee weken op stage in het Spaanse Girona. Daar traint hij individueel en van 11 tot 19 december samen met zijn ploegmakkers van Jumbo-Visma. (foto: screenshot).


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws