Mathieu van der Poel wint ook de Zilvermeercross en loopt nu negen op negen Veldrijden

Mathieu van der Poel wint ook de Zilvermeercross en loopt nu negen op negen

Door Wesley van Bavel 01 december 2019 | 16:03


Mathieu van der Poel heeft de Zilvermeercross in Mol gewonnen. Na een boeiend en lang duel was een versnelling in de laatste ronde te veel voor de concurrentie. De wereldkampioen heeft nu alle negen crossen gewoon waaraan hij heeft deelgenomen dit seizoen.

Beginfase

Thijs Aerts wist als eerste het veld in te duiken. Hij wist dit te doen voor de gebroeders Van der Poel. Veel verschil werd er niet gemaakt en Jim Aernouts, Tom Meeusen en Vincent Baestaans wisten snel aan te sluiten. Daarachter viel wel een klein gat.

Eerste poging van Mathieu van der Poel

In de derde ronde trok de Wereldkampioen door. Er ontstond geen definitief gat, want Aernouts wist de kloof te dichten. Hij bracht in het wiel David van der Poel, Meeusen en Bosmans terug. Even later was het Meeusen die een poging deed om de forcing te voeren. Ook dat zorgde niet voor een definitief gat.

Broeders aan het front

Een ronde later wisten de gebroeders Van der Poel wel weg te rijden van de rest. Een tijd lang leken zij uit beeld voor de concurrentie. Van der Poel Junior bleek met overschot te rijden, want op het moment dat de concurrentie dichterbij kwam, ontbond hij alsnog zijn duivels.

Valpartij zorgt voor spanning

De Wereldkampioen viel op het moment dat het beslist leek. Dit zorgde ervoor dat er met veel spanning de laatste de laatste ronde ingegaan werd. Een versnelling van de jonge Nederlander in de slotfase bleek er toch te veel aan. Mathieu van der Poel wist zijn negende overwinning van het seizoen te pakken. Voor Tom Meeusen en David van der Poel. (Foto: Proshots)

Uitslag

1. Mathieu van der Poel
2. Tom Meeuwsen
3. David van der Poel
4. Thijs Aerts
5. Wietse Bosmans
6. Jim Aernouts
7. Yannick Peeters
8. Nicolas Cleppe
9. Felipe Orts
10. Dieter Vanthourenhout

 

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws